Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, sahasındaki yenilmezliğini sürdürdü.

Sarı-lacivertliler bu akşamla birlikte, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üst üste yaptığı son 32. resmi maçında yenilgi yüzü görmedi.

Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Fenerbahçe, bu maçın ardından sahasında çıktığı 20'si lig, 7'si Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 32 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe, 12. haftada deplasmanda Kayserispor mağlubiyetinin (2-1) ardından ligde üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Turkcell Süper Lig'deki derbi maçlarda bu sezon Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray'ı da 2-0'lık skorlarla mağlup eden Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor maçından da 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarının zorlu mücadelede 3-2'lik galibiyetiyle, sezonun ilk yarısının son maçında statta büyük bir sevinç yaşadı.

SEMİH, KRALLIKTA GÖKDENİZ'İ YAKALADI

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, 2007-2008 sezonu gol krallığı yarışında 10 golle önde olan Gökdeniz'i yakaladı.

Trabzonspor maçı öncesi 9 golü bulunan Semih, 17. dakikada fileleri havalandırarak gol sayısını 10'a çıkardı ve zirveye ortak oldu.

İLK YARIDA GOL YAĞMURU

Tempolu bir mücadeleye sahne olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında, ilk yarıda adeta yağmur gibi gelen gollerle 5 kez fileler havalandı.

Deivid ile 4. dakikada 1-0, Semih ile 17. dakikada 2-0 öne geçen Fenerbahçe, 21. dakikada Ceyhun'un golüne engel olamadı.

Maçın 32. dakikasında Fenerbahçe'de Alex'in takımını 3-1 öne geçiren golüne, Trabzonspor 34. dakikada Ceyhun ile yanıt verdi.

İki ekibin de savunma hatalarının ön plana çıktığı ilk yarı, atılan 5 golle adeta gol düellosuna dönüşürken, sarı-lacivertliler attığı 3 golle ilk yarıyı 3-2 önde tamamladı.

YENGEÇ DANSI DEVAM ETTİ

Fenerbahçeli futbolcular, ilk kez Galatasaray derbisinde yaptıkları ve “Yengeç Dansı” olarak isimlendirdikleri dansı, Trabzonspor'a attıkları ilk golden sonra da yaptı.

Deivid'in henüz maçın 4. dakikasında meşin yuvarlağı filelere göndermesinin ardından, bu futbolcuya eşlik eden bazı oyuncular saha kenarında gol sevincini dans ederek yaşadı.

TRABZONSPOR'DA HÜSEYİN VE SERKAN, FENERBAHÇE'DE SELÇUK CEZALI

Trabzonsporlu futbolcular Hüseyin ve Serkan ile Fenerbahçeli futbolcu Selçuk bu akşam gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 15. dakikasında sarı kart gören Hüseyin ve 26. dakikasında sarı kart gören Serkan, ligde ikinci yarının ilk maçında Sivasspor karşısında forma giyemeyecekler.

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk ise ikinci yarının ilk maçı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

ALEX 45 DAKİKA DAYANABİLDİ

Fenerbahçe'de, sol adalesinde sakatlığı bulunan Alex, Trabzonspor maçının ilk 45 dakikasında sahada kalabildi.

Dün akşamki antrenmanda sakatlandığı öğrenilen Brezilyalı futbolcu, maçın ilk yarısının son dakikasında yerini Ali'ye bıraktı.

CEYHUN'DAN ESKİ TAKIMINA 2 GOL

Trabzonsporlu Ceyhun Eriş, ligde 2 sezon formasını giydiği Fenerbahçe'ye bu akşamki mücadelede 2 gol attı.

2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında sarı-lacivertli formayı giyen Ceyhun, eski takımının filelerini iki kez havalandırdı.

Öte yandan, ikinci yarıda 50. dakikada bir pozisyonda Selçuk ile mücadelesinde yerde kalan Serkan'ı, tribünler abartılı davrandığı gerekçesiyle yuhaladı.

TRABZONSPOR, DEPLASMANDA GALİBİYETİ UNUTTU

Fenerbahçe karşısında deplasmanda yaptığı maçlarda son yıllarda oldukça zorlanan Trabzonspor yine galibiyetten uzak kaldı.

Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 17 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi.

20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 15 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 17 karşılaşmadan 12'sini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.

Bordo-mavili ekip, bu süre içinde kalesinde 37 gol görürken, rakip fileleri 21 kez havalandırdı. Fenerbahçe, aynı sürede Trabzonspor ile yaptığı 17 maçta da gol attı.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Zaman zaman oldukça sert geçen Fenerbahçe-Trabzonspor maçında kartlar adeta havada uçuştu.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan 5'er futbolcuya sarı kart gösterdi.
Editör: TE Bilisim