Türkiye 3. Ligi 2. Grup’ta mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor’un içerisinde bulunduğu zorlu durum, 12 Eylül referandumu öncesinde kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi.

Hafız Ali Meydanı’nda halk hitap ettikten sonra Belediye’nin yeni hizmet binası ile Pınarbaşı bölgesinde yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın açılışını belediye önündeki törende ortak olarak açan Başbakan Erdoğan, daha sonra KAFUM bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı.

Yemek sonrasında Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Doğan Tehci’nin 46 numaralı ve üzerinde “R. Tayyip Erdoğan” yazılı Kırmızı-Beyazlı forma hediye ettiği Başbakan Erdoğan’a kulübün içerisinde bulunduğu zorlu durum anlatıldı. Başkan Doğan Tehci şunları kaydetti:

“Sayın başbakanım; kulübümüzün üzerinde 2 milyon liralık bir transfer yasağı bulunuyor. Biz yeni yönetim olarak kolları sıvadık bir şeyler yapıyoruz ama şu anda 1 milyon liraya ihtiyacımız var. Bu para yatmaz ise transfer yasağını kaldıramayız ve takım da sahaya çıkamaz. Sizden ilgi ve yardım bekliyoruz.”

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan ise, Vali ve Belediye Başkanı’nın yardımcı olup-olmadığını sordu. Başkan Tehci de, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın maddi olarak yardımcı olduğunu, Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ın da yardımcı olabilmek için girişimlerde bulunduğunu anlattı. Tehci bu arada milletvekillerinin de yardımcı oldukları yönünde bilgi verdi.

Başkan Tehci’yi büyük bir dikkatle dinleyen Erdoğan daha sonra Başkan Mustafa Poyraz ile Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk’u yanına çağırarak, Kahramanmaraşspor’un içerisinde bulunduğu zorlu durumu çözebilmek için daha çok çalışmalarını istedi.

Öte yandan Başkan Doğan Tehci, Başbakan Erdoğan'a SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Konukoğlu ve TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya ile görüştüklerini ve bu isimlerin de takıma maddi-manevi yardımcı olacaklarını söylediklerini de iletti. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim