Bu sezon Türkiye İkinci Ligi 4. Grup’ta mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor’un 26 Ağustos Çarşamba günü sezon açılışında Irak takımlarından Zahospor ile yaptığı ve golsüz sona eren dostluk maçının ve maç için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gerekli iznin alınmadığı konusunun yankıları sürüyor.

Statüye göre; Türkiye’de oynanacak olan tüm profesyonel takım maçlarının ister resmi isterse de özel olsun Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bildirilerek izin alınması ve hakem atamasının yapılması gerekiyor.

Bu işlerle ilgilenen Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Maçları Planlama ve Organize Müdürü Ufuk Şepik, kendisini telefonla arayan Gazeteci Mustafa Şirin'in soruları üzerine şu açıklamada bulundu:

“Biz TFF olarak Kahramanmaraşspor-Zahospor maçına hakem tayin etmedik. Çünkü bize maçın oynanacağı 26 Ağustos günü yani maçtan birkaç saat önce faksla yazılı olarak Kahramanmaraşspor’un müracaatı geldi. Statümüze göre belli prosedürleri yerine getirebilmemiz için en kötü ihtimalle maçın oynanacağı bir gün öncesinden bize başvuru yapılması gerekiyor.

Bu müsabaka ise uluslar arası maç olacağı için prosedür süresi doğal olarak uzuyor. Çünkü maç oynayacak olan ülkenin UEFA ya da FİFA’ya kayıtlı olup-olmadığını sormamız gerekir. Irak ise FİFA’ya bağlı bir ülke. Zahospor ise Irak Futbol Federasyonu’na kayıtlı bir takım. Maçın oynanacağı gün bize başvuru olduğu için biz maça izin vermedik ve hakem ataması yapmadık. İzin vermediğimizi de Kahramanmaraşspor’a ilettik. Muhtemelen kendi aralarında çift kale antrenman maçı olarak göstermişlerdir.”

Oynanan maç hakkında mevzuata göre soruşturma açılıp-açılmayacağı yönündeki soruya ise Şepik; “Bu gibi konularda yetki Hukuk Kurulu’nundur. Konunun bu kurula sevki konusunda bir gelişme yok, olup-olmayacağı konusunu ise şu aşamada bilemiyorum” diye cevap verdi.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise, Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerk bir yapıya sahip bulunduğunu ve bu nedenle kendileri ile direkt bir ilgisinin bulunmadığını ve profesyonel takımlarla ilgili işlemler için TFF’nin Malatya’da Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğunu söyledi.

Kahramanmaraş bölgesi eski hakemlerinden Hasan Kartal’ın yönettiği ve basına dağıtılan kadro listesinde yan hakem olarak isimleri yazılı olan Kürşat Reyhanlıoğlu ve Selahattin Abacı’nın ise sahada görev yapmadıklarının görüldüğü maçla ilgili olarak, TFF’den izin verilmemesi üzerine Valilik makamına maç öncesinde ‘çift kale antrenman maçı’ yapılacağı yönünde bir dilekçe verildiği ileri sürülüyor. Polis ekipleri ile özel güvenlik elemanlarının görev yaptığı maçın ‘çift kale antrenman’ maçı olarak gösterilmesi nedeni ile de giriş ücretinin alınmadığı öne sürülüyor. (SPOR SERVİSİ - www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...