Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 15 kız ile 25 erkek, bu sene ilk defa eğitim verecek olan Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne ise 20 kız 20 erkek öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacak.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Döşyılmaz, Antrenörlük Bölümü’nün 2010-2011 Eğitim-Öğretim Sezonu’nda Kahramanmaraş’ta ilk defa faaliyet göstereceğini belirterek, “KSÜ’ye yeni katılan Yrd. Doç Dr. Erkan Çalışkan, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanlığı’nı yürütmekte ve bölümle ilgili herhangi bir sıkıntımız da yok. Türkiye’de özellikle Olimpik sporun gelişmesi adına antrenör sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Branşlara göre antrenör sayımızın artmasında da şüphesiz Antrenörlük Eğitimi Bölümleri’nin büyük bir katkısı var ve bu bölümün Kahramanmaraş’ta faaliyete başlamasıyla bu katkıyı burda da gerçekleştireceğinden hiçbir şüphemiz yok” dedi.

UZMAN ANTRENÖRLER YETİŞECEK

Antrenörlük Eğitimi Bölümü sayesinde çeşitli spor branşlarında uzman antrenörlerin yetişeceğini de belirten Döşyılmaz, “Bu bölümde eğitime başlayacak olan öğrencilerimiz, ilk iki sene içerisinde tüm branşlarda eğitim göreceklerken, son iki senede ise bir branşta uzmanlaşacağı için bu branş sayısı minimuma indiriliyor ve sonunda bir branşta uzmanlaşıyorlar” dedi.

İster il içinden isterse il dışından olsun Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne toplam 40 öğrenci alacaklarını belirten Döşyılmaz, “Bu öğrencilerimiz, vakitlerini belki boş geçiriyorlar veya farklı olumsuz faaliyetler içerisinde bulunuyorlar. Her ne olursa olsun burada eğitim görerek toplumda uzman antrenör olarak yer alacaklar. Burada eğitimine önem veren, alanında uzmanlaşan öğrencilerimiz, meslek hayatlarında kesinlikle zorlanmayacaklardır” dedi.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden mezun olacak olan öğrencilerin KPSS’ye girerek Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde görev alabileceklerini, özel kurumlarda veya spor kulüplerinde antrenör olarak görev alabileceklerini belirten Döşyılmaz, “Öğremcilerimiz, bunların hiç birini yapamadıkları takdirde en azından eğitim görmüş lisans mezunu kişiler olacaklar” dedi.

BAŞVURULAR 14-28 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK!

Öte yandan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları için başvuru kayıtları, 14-28 Temmuz 2010 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacakken, ayrıca tatil günlerinde de başvurular gerçekleştirilebilecek.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları için başvuru ücretlerinün düşürüldüğü belirtilerek, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümleri’nden birine girmek isteyen adayların 75 TL, ikisine girmek isteyen adayların ise 100 TL ücret vermeleri gerektiği kaydedildi. SINAV 29-30 Temmuz’da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları, 29-30 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak. 29 Temmuz’da koşu sınavları, 30 Temmuz’da ise koordinasyon sınavları yapılacak.

SINAV İKİ AŞAMALI YAPILACAK

Diğer yandan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları, iki aşamada yapılacak. 29 Temmuz’da ilk aşaması yapılacak olan sınavlarda her iki bölüm için de koşu testleri gerçekleştirilecek. Erkek adaylar için 100 metre ve 1500 metre mesafede, kız adaylar için 100 metre ve 800 metre mesafede yapılacak olan sınavda adayların iki mesafeden birinden baraj süresini geçmek zorundalar. Adayların bu iki mesafeden en az birinden barajı geçmesi, ertesi gün yapılacak olan koordinasyon testlerine katılmasını sağlayacak. Buna göre 100 metrede erkek adaylar için baraj 13 saniye 30 salise, 1500 metre için 5 dakika 30 saniye iken, kız adaylar için 100 metrede baraj 15 saniye 30 salise, 800 metrede ise 3 dakika 30 saniye olarak ifade edildi.

Önceki yıllarda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları’nda yapılan Dikey Sıçrama testinin bu yıl yapılmayacağı da öğrenildi.

Adayların test puanlamaları, 2010 ÖSYS Yüksek Öğretim Proğramları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda belirtilen hesaplamalara göre yapılacak.

BAŞVULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler Yerleşkesi’ne yapılacakken, internetten de üniversite sitesinden başvuru yapılabilecek. (Kaynak: Akif Kaplan / Manşet Gazetesi - www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim