Türkiye Muaythai Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan büyük erkekler, gençler, minikler, yıldız kadetler Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonasına katılan Elbistanlı sporcular Gökhan Çam ve Zeynep Özdemir, bölge şampiyonu oldu.


Gökhan Çam ve Zeynep Özdemir, Kahramanmaraş’ı temsilen Türkiye Muaythai Şampiyonasında katılmaya hak kazandı.


1-3 Şubat 2013 tarihinde Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Muaythai Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonasına, Kahramanmaraş’ı temsilen Muaythai Kahramanmaraş İl Temsilcisi Tuncay Eren, Elbistan Savunma Sporları Kulübü Başkanı Kadir Köseoğlu, Nurhak ilçesinden Erkay Akkan, Kahramanmaraş’tan Halide Ay antrenör olarak görev alırken, şampiyonaya Elbistan’dan Gökhan Çam, Burak Kalınmeşe, Furkan Eren, Nurhak’tan Gökhan İnan, Ali Kılçık, Gizem Bülbül, Pınar Akkan, Zeynep Özdemir, Kahramanmaraş’tan ise Öztürk Muslu katıldı.


Sporcular arasında Gökhan Çam ve Zeynep Özdemir, rakiplerini tek tek mağlup ederek, bölge şampiyonu oldu.


Gökhan Çam ve Zeynep Özdemir, 23 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında Alanya’da yapılacak olan Türkiye Muaythai Şampiyonasında Kahramanmaraş’ı temsil edecek.


Şampiyonada diğer sporcular, Pınar Akkan, Gizem Bülbül, Öztürk Muslu bölge ikincisi, Gökhan İnan, Ali Kılçık, Burak Kalınmeşe, Furkan Eren ise, bölge üçüncüsü oldu.


Muaythai Kahramanmaraş İl Temsilcisi Tuncay Eren, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan sporcuları ve çalıştırıcılarını tek tek kutlayarak, sporculara destek veren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya, Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz’a ve Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’e teşekkür etti.


Ailelere çocuklarını spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Eren, “Kötü alışkanlıklar olan uyuşturucu, madde bağımlılığı ve obeziteden korumak için çocuklarımızı spora teşvik etmeliyiz. Spor yalnızca beden eğitimi değildir. Aynı zamanda ahlaklı bir eğitim sürecidir. Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımız, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ilkokuldan itibaren yetenek testine tabi tutulup hangi branşa uygunsa yönlendirilmesi gerekmektedir” dedi. İHA


 

Editör: TE Bilisim