Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele veren Kahramanmaraşspor A.Ş.’nin Kulüp Başkanı Feridun Kolat’ın, takıma sahip çıkılmadığı yönünde sitem dolu açıklamalarda bulundu.


2 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen kongrede takımı Vizyon grup adına alan ekipte yer alan genç isimlerden asbaşkan Ufuk Bilgetekin’in; “Kimseden tek kuruş dahi istemeyeceğiz” mealindeki açıklamasının ardından Kulüp Başkanı Kolat’ın takıma sahip çıkılmadığı şeklindeki sözleri gündeme damgasını vurdu.


Geçen Pazar günü 12 Şubat Stadı’nda oynanan ve Kırmızı-Beyazlı ekibin 1-0 yenildiği maç sonrasında spor medyasının genç ve başarılı isimlerinden Mustafa Aykır’a açıklamalarda bulunan Başkan Kolat, özetle şöyle sitemde bulundu:


“Biz her ne kadar A.Ş. olsak ta gittiğimiz yerlerde Kahramanmaraş’ın reklâmını yapıyoruz. Şu anda Kahramanmaraşspor her yönden iyi bir ortama kavuştu. Ama gelin görün ki diğer yerlerin aksine bu kentin Valisi, Belediye Başkanı, siyasileri ve işadamları bize gereken ilgi, destek ve alakayı göstermiyor, maçlarımıza gelmiyor. Bu hafta sağolsun milletvekili Sevde hanım maçı izlemeye geldi. Sanıyorum Belediyespor’e destek verdikleri için bizleri es geçiyorlar. Bu desteksizliğin altında kulübün Anonim şirket olmasının yattığı ve mahkeme olayının olduğu yönündeki görüşler hakkında da şunları söylüyorum. Eski yöneticiler hakkında bizden önceki dönemde yani 2009 yılında dava açılmış. Biz bunu kucağımızda bulduk ve müdahil olmak zorundayız, buna mecburuz. Yani; davayı biz açmış değiliz. Kahramanmaraşlı taraftarlar bize sahip çıkıyor ama diğer protokol mensupları ile iş dünyasından ilgi, destek ve alaka bekliyoruz.”


Kulüp asbaşkanı Bilgetekin’in “Kimseden tek kuruş dahi istemeyeceğiz” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan kentin mantıklı, makul ve duyarlı çevreleri ise; “Kimseden para istemeyeceklerini ve kulübü daha iyi yerlere getireceklerini söyledikleri için Kahramanmaraşspor, anonim şirket oldu. Ama gelin görün ki, sadece manevi destek istediklerini söylemelerine rağmen maddi destek talebinde de bulunuyorlar. Hani hiç para istemeyeceklerdi. Kaldı ki zaten takıma karşı bir güven bunalımı vardı. Bunların tutumu da tepki görerek işin tuzu biberi oldu. Birde yeni yönetim kent halkı ile kucaklaşmadı, birçok kimse kendilerini tanımıyor dahi. Basınla da pek diyalogları yok gibi. Çuvaldızı bizlere batırmaya çalışırlarken hâlbuki iğneyi de kendilerine batırsalar her şey ortaya çıkacak ama bekleyelim bakalım.” (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim