Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yöneticilerle beraber gündeme ilişkin açıklamalar yapıyor ! Polat açıklamalarının ilk bölümünü UEFA Kupası'ndan elenmelerine ayırdı.

Galatasaray başkanı Adnan Polat'tan çok önemli bir iddia daha... Polat daha önce, "Lincoln'un Kayserispor maçından önce bana kırmızı kartla oyundan atılacağı söylenmişti" şeklinde yaptığı açıklamanın ardından, yeni bir iddia daha ortaya attı.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat; 2. Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın katılımıyla, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Başkanı Adnan Pola, basın toplantısını ihtiyaçtan düzenlediklerini belirterek, Eskişehir ve Hamburg maçlarından sonra medyada yer alan haberlerin böyle bir basın toplantısı yapma ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

Galatasaray'ın 3 kulvarda mücadele ettiğini ifade eden Polat, "En önem verdiğimiz UEFA'ydı. UEFA'da hedefimizi biliyorsunuz ancak Hamburg karşısında alınan sonuç en başta bizleri üzdü. Bardağın dolu tarafından bakarsak Avrupa'daki heyecanı mart sonuna kadar sürdürdük. Aslında bizim hedefimiz daha farklıydı ama olmadı.

Galatasaray olarak yeniden bir yapılanma içinde olduklarını kaydeden Galatasaray Başkanı, "2 sene öncede sadece 6 futbolcu var. 2000'deki UEFA Kupası'nı hatırlarsanız o futbolcular 1992'de başladı. 2000'de UEFA Kupası alındı. Biz de şu anda yeniden yapılanma süreci yaşıyoruz. Biz bu süreci devam ettireceğiz. Galatasaray'a bu süreçte gelen futbolculara bakarsanız, bunlar iki sene evvel gündemde yokken, bugün milli takımın değişmez oyuncuları oldular. Aldığımız netice bizi mutlu etmedi ama futbolcularımızın maç trafiğine rağmen performanslar memnun etti. Ligde 34 maç var ama biz diğer maçları da kattığımızda 30 maçı daha lig bitmeden aştık. Bu sonuç bizi orta vadede umutlandırıyor. Galatasaray takımı bu sezonki maçlarda 63 tane darbeye yönelik sakatlık yaşamış. Bu tekmeler sonucu 14 ameliyat yapılmış. Oyuncularımız son bir yılda 23 tane ameliyat olmuş. Galatasaraylı futbolcular sahada hunharca katlediyor dediğim vakit neyi ifade etmek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Anti futbol anlayışı umarız devam etmez. Bu sadece Galatasaray'a değil milli takıma da zarar veriyor. Fatih Hoca da bu sakatlıklardan dolayı istediği kadroyu kuramıyor" şeklinde konuştu.

"KIYIMLAR BANA SÖYLENDİĞİNDE GÜLMÜŞTÜM"

Bana 2. yarı başlarken G.Saray ilk 6 maçta kıyılacak dediler. Ben güldüm geçtim. Lincoln’ün ilk 30 dakikada atılacağı söylendi. Ona da güldüm geçtim. Bu senaryolar gerçekleşmesi, hakem raporlarının değiştirilmesi, MHK’ye güvenimizi sarstı. Radikal değişiklikler şart. Anadolu takımları da rahatsız, diğer rakiplerimiz de zaman zaman feryat etti. Bu bilgileri bana veren de Federasyon’a çok yakın bir arkadaşımız.

Uzun zamandır Kulüpler Birliği toplanmadı. Aziz Bey Kulüpler Birliği’ni topladığı vakit bu konular gündeme gelecektir.

TFF'Yİ KURULDUĞUNDAN BERİ DESTEKLEDİK

TFF’yi kurulduğundan beri destekledik. Türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesini ve herkese eşit mesafede durulmasını istedik. En son basın toplantısına kadar hep destekledik. Onlar olmadı. Antalya kampına gidip orada fiziki olarak desteğimizi ifade ettik ama olmadı. Kimseyle kişisel bir sorunumuz yok. Saha içi yönetimde iyileşmeler olursa tekrar TFF’ye yaklaşırız. Tenkitlerim sadece G.Saray için değil, tüm takımlar için. Saha içi yönetim o kadar iyi olsun ki bir görelim bakalım en iyi takım hangisi. Türk hakemlerinin doğru yönlendirildiğinde iyi işler yapacağına inanıyorum. Beklentilerimiz, anti futbola karşı TFF’nin tavır koyması. Bunu gördüğümüz vakit TFF’ye yaklaşırız.

"MAYIS'TA GÖRECEĞİZ"

Son iki şampiyonluklarına baktıkları zaman Galatasaray olarak son iki üç haftaya kadar geride de olsalarda iddialarını sürdürdüklerinin altını çizen Adnan Polat, "Bu sene 18. şampiyonluğumuzu alıp rakiplerimizi geride bırakmak istiyoruz. Hangi şartlarda o kupaları kaldırdığımızı biliyorsunuz. Galatasaray'da o potansiyel var. Bunu elde edeceğiz. Yönetim olarak, takım olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mayıs ayının sonunda lig bittiğinde kimin nerede olacağını herkes görecek. Kimse de kendini şampiyon ilan etmesin" dedi.

Polat, son iki senede yapılan transferlerde toplam bonservis bedeli olarak 25,5 milyon dolar para harcadıklarını kaydederek, "Buna yetiştirme bedeli ve transfer komisyonları da dahil. 9.2 milyon dolar ise futbolcu satışından dolar gelir elde ettik. Yeniden yapılandırma yolunda harcadığımız para 16 milyon dolardır. Basında yer alan 60-70 milyon dolar rakamları gerçek dışı" diye konuştu.

STAT PROJESİ

Adnan Polat inşaasında problemler yaşanan Astantepe Stadı'yla ilgili olarak ise "Stat ile ilgili bir şeyler de söylemek istiyorum. Bütün kamuoyuna verilen mesaj; Galatasaray bu stadın finansmanını yapamadı. Stadın yapımını TOKİ üstlenmiştir. Galatasaray stadın teknik şartnameye uygun yapılıp yapılmadığını takip etmektedir. Finansmanla ilgili sorunlar bu hafta içinde çözülecek. Eren Talu bugün yeniden çalışmaların başlayacağını söyledi. Yakinen takip ediyoruz. 2 yöneticimiz saat saat bunun takibini yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Galatasaray Başkanı, 2 sene evvel Galatasaray futbol takımının değerlendirmesini İngilitere'de bir kuruluşa yaptırdıklarını belirterek, "65 milyon dolar çıktı. 4 ay önce bu değerlendirmeyi yeniden yaptırdık ve 159 milyon dolar çıktı. Bu da bu yatırımların doğru yapıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Adnan Polat açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Federasyonla ilgili geçtiğimiz günlerde çıkan haberleri hayretle karşıladık.Mehmet Helvacı'yı TFF Başkanı yapmak için uğraştığımız söyleniyor! Daha neler çıkacak merak ediyorum!"

"Dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Galatasaray'ı da etkilememesi mümkün değil. Birikmiş sorunların yanına bir de bu krizin gelmesi çok kolay değil. Bu kadar büyük sıkıntılar içinde Galatasaray nasıl bu şekilde en ufak ses çıkmadan finansal idareyi sağlıyorsunuz diye soran olmadı."

"LINCOLN'E GELDİĞİNDE CEZAYI KESECEĞİZ"

"Lincoln ya da bir başkası fark etmez. Florya'daki talimat ve yönetmeliklere herkes uymak zorundadır. Lincoln şu ana kadar 159.000 Euro para cezasına çarptırılmıştır. Geldiğinde cezayı kendisine keseceğiz. Futbolcuyu teknik heyete teslim edeceğiz. Bülent Hoca, Lincoln hazırsa oynatır. Biz burada esir ticareti yapmıyoruz. Futbolcu gitmeyi arzu ediyorsa belirli ekonomik şartlar oluşur ve futbolcu gider. Bir takımda oynamak istemenin birinci kuralı o formayı giymekten gurur duymasıdır. Lincoln eğer ben sezon sonu ayrılmak istiyorum derse, alıcısı varsa ve de şartlar yerine gelirse satabiliriz. Bu bütün futbolcularımız için geçerli. Yönetim olarak biz teknik direktörümüze şu futbolcuyu oynat diye bir öneride bulunmuyoruz. Lincoln, Hamburg maçında oynasaydı daha mı iyi olurdu onu bilemeyiz. Bu bir varsayım. Lincoln'ü çağırıp konuşacağım. Bütün futbolcularla konuşuyorum. Lincoln'le de konuşmak istiyorum."

"BÜLENT HOCA VE EKİBİNE GÜVENİYORUZ"

Teknik direktör Bülent Kormaz hakkında haberlere de değenen Polat, "Bülent hoca ve ekibine güvenimiz, inancımız tam. Hemen iki günde teknik heyet kahraman ilan edildi. 2 maçta ise bin tane yakıştırma yapıldı. Bunu ayıplıyorum. Buradaki imkansızlıkları bir kısmınız yakınen biliyor. Bir teknik direktör mecburiyetten sağ açığını stoper oynatıyorsa biraz daha vicdanlı olmak gerekiyor. Sakatlar iyileşiyor. Belki önümüzdeki haftalarda tam takım çıkma şansımız olacak. Şampiyonluk için en ufak bir ihtimal olsa dahi mücadeleyi sürdüreceğiz. Galatasaray UEFA Kupası'nı alana kadar 1992'den 2000'e kadar uzun bir süreç yaşadık. Günlük yaşamıyoruz. Bülent hocayla bir sıkıntımız yok. Gelecek sezon sonuna kadar sözleşmemiz devam ediyor kendisiyle" dedi.

Adnan Polat'tan sonra söz alan Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ise projelerle ilgili şöyle konuştu:

"Galatasaray Mobile projesinin bütün hazırlıkları tamamlandı. Nisan ayında bu proje hayata geçirilecek. Taraftar kartı projesi de son aşamasına getirildi. Yarın bu projeyi de hayata geçireceğiz. Stadımızın pazarlamasında AEG ile çalışacağız. İşletim anlaşması da imza altına alınacak. İşletim konusunda AEG ile el ele çalışacağız. Galatasaray için tamamıyla yepyeni bir dönem olacak. 27 Nisan'da "Sözün Bittiği Yer" adlı bir geceye imza atacağız. 7 çok değerli yönetmenin çektiği filmleri kamuoyu ile paylaşacağız. Nisan ayı yeni faaliyetler ve projeler açısından yoğun bir ay olacak.

Yiğit Şardan'ın ardından söz alan 2.başkan Mehmet Helvacı hakkındaki spekülasyonlarla ilgili olarak, "Benim TFF bünyesinde ifa ettiğim görevler Hasan Doğan ve Mahmut Özgener'in talepleriyle olmuştur. Yeni statüyle ilgili çalışmalar yaptım. Benden istendiği için yapıyorum bunları. Kardeşimin Hukuk Kurulu başkanı olduğu söyleniyor. FIFA ve UEFA nezdinden bir çok kurulun içindedir. Böyle bir kardeşe sahip olduğum için olsa olsa gurur duyarım. Onun orada yer almasının sebepleri bunlardı. TFF'de yer almak gibi bir düşüncem yok. Bütünleşme faaliyetleriyle ilgili basında bazı yazılar çıkıyor. Bu bir hukuksal süreçtir. Bu konuda ayrıntılı açıklama yapmayacağım. Hep beraber yaşayıp göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yiğit Şardan ve Mehmet Helvacı'nın ardından yeniden söz alan başkan Adnan Polat, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kalli'ye futbolcu izlemesi için de görevler verdik. Kimleri izlediğini bilmiyorum ama izliyor. Gelince bize raporunu verecek. Avrupa'da birçok kulübü ziyaret ettiler. Yeni bir alt yapı modelini önümüze koyacaklar. Gereksiz senaryolar ortaya konmasın. Kalli'nin profesyonel takımla ilgisi yok. Oranın patronu Bülent Korkmaz'dır. Kalli'nin birinci görevi alt yapının rehabilitasyonudur. Milli maçların yarattığı boşluktan yararlanarak bazı futbolcuları da izliyor"

"TFF'yi kurulduğundan beri destekledik. Türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesini ve herkese eşit mesafede durulmasını istedik. En son basın toplantısına kadar hep destekledik. Onlar olmadı. Antalya kampına gidip orada fiziki olarak desteğimizi ifade ettik ama olmadı. Kimseyle kişisel bir sorunumuz yok. Saha içi yönetimde iyileşmeler olursa tekrar TFF'ye yaklaşırız. Tenkitlerim sadece G.Saray için değil, tüm takımlar için. Saha içi yönetim o kadar iyi olsun ki bir görelim bakalım en iyi takım hangisi. Türk hakemlerinin doğru yönlendirildiğinde iyi işler yapacağına inanıyorum. Beklentilerimiz, anti futbola karşı TFF'nin tavır koyması. Bunu gördüğümüz vakit TFF'ye yaklaşırız."

"Bana 2. yarı başlarken G.Saray ilk 6 maçta kıyılacak dediler. Ben güldüm geçtim. Lincoln'ün ilk 30 dakikada atılacağı söylendi. Ona da güldüm geçtim. Bu senaryolar gerçekleşmesi, hakem raporlarının değiştirilmesi, MHK'ye güvenimizi sarstı. Radikal değişiklikler şart. Anadolu takımları da rahatsız, diğer rakiplerimiz de zaman zaman feryat etti. Bu bilgileri bana veren de federasyona çok yakın bir arkadaşımız. Uzun zamandır Kulüpler Birliği toplanmadı. Aziz Bey Kulüpler Birliği'ni topladığı vakit bu konular gündeme gelecektir.

"İyi futbol iyi zeminde oynanıyor. Sivas'ta futbol oynanmaz. Altı buz, üstü çamur. Konya sahasını geçen sene dozerle temizlediler. Sivassporlu, Konyasporlu futbolculara da yazık. Futbol ortamının iyileştirilmesini istiyoruz. Hakemlerin de futbol oynamaya müsaade etmeleri lazım. İnsanlar takımları seyretmeye gidiyor, hakemleri seyretmeye gitmiyor. Onlara herhalde en ufak bir yaklaşım olursa sarı kartı çekin talimatı verilmiş."

"İspanya ile oynanacak milli maça gitmeyeceğim. Gitsem de şeref tribününde izlemem. TFF'nin anti futbola karşı mücadele ettiğini görürsem Federasyon'a yaklaşımız tabii ki değişir. Oynadığımız tüm rakiplerimize maç öncesi Galatasaray Adası'nda yemek verdik. Tabii ki Fenerbahçe'yi de davet edeceğiz. Pazartesi günü yazılı olarak ileteceğiz davetimizi."

"ADNAN SEZGİN'İN YETKİLERİ KISITLANMADI"

"Birisi Adnan Sezgin'in yetkileri kısıtlandı diye bir haber yazıyor. Herkes de buna inanıyor. Herkes almış olduğu görevi en iyi şekilde yapmak için çaba sarf ediyor. Bizde bir sorun yok ama öyle yazılıyor." (Mynet)
Editör: TE Bilisim