Spor Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanı Ahmet Ak: "2020 Olimpiyatları'nı alamadık ancak 2016 Rio ve 2020 Tokyo olimpiyatlarında ülkemizi başarıya götürecek sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.



MERSİN (AA)  - Spor Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanı Ahmet Ak, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı alamadığını ancak 2016 Rio ve 2020 Tokyo olimpiyatlarında Türkiye'yi başarıya götürecek sporcuları en iyi şekilde hazırlayacaklarını söyledi. 


Ak, Ateşli ve Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası yarışlarının yapıldığı, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e kazandırılan bin 550 seyirci kapasiteli Erdemli Atış Poligonu'nda incelemede bulundu.


Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu'na bağlı spor kulüpleri çalıştırıcı ve yöneticileriyle de bir araya gelen Ak, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ateşli ve Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası yarışlarına 30 il ve KKTC’den toplam bin 50 sporcunun katıldığını söyledi.


Bu yarışlarda dereceye giren sporcuların önümüzdeki olimpiyatlar için hazırlanacağını bildiren Ak, "2020 Olimpiyatları'nı alamadık ancak 2016 Rio ve 2020 Tokyo olimpiyatlarında ülkemizi başarıya götürecek sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağız. 2016 Rio Olimpiyatları'na 2,5 yıl var. Bu sürede sporcularımıza iyi bir seviye kazandırmak, onları en iyi şekilde müsabakalara hazırlamak istiyoruz’’ dedi.


Erdemli Atış Poligonu'nun Milli takıma sporcu yetiştirecek kamp merkezi olacağını ifade eden Ak, "Geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için genç sporcularımızı burada eğiteceğiz. Sporcularımızın eğitim, sağlık ve tüm performanslarını göz önüne alarak burada istihdam edip, yetiştireceğiz ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak" diye konuştu.


Editör: TE Bilisim