Dünyanın dört bir tarafından pilotlar yarışmak için Kahramanmaraş’a geliyor…

İstanbul Haliç, İstanbul Moda ve şimdi de Kahramanmaraş Menzelet Gölü...

Architon 2010 Dünya Offshore Şampiyonası ile İstanbul Offshore Kulübü Türkiye’yi tanıtmaya devam ediyor.

İstanbul Haliç’te başlayan 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası, Türkiye turuna başladı. Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kahramanmaraş 5–6 Haziran 2010 tarihlerinde dünyanın en heyecanlı şampiyonasını ağırlayacak. Kıyasıya rekabetin yaşandığı 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası’nda takımlar 5. ve 6. ayak yarışlarında Menzelet Baraj Gölünde gerçekleşecek.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, bu organizasyonun Kahramanmaraş’ın tanıtımı için çok önemli olduğuna inandığı için destek verdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ta ilk kez böyle büyük bir uluslar arası bir organizasyon yapılmakta. Bu organizasyona destek veren sponsorlara ve Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanilir, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun’a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Başkan Balduk; Böylece bu organizasyonla Kahramanmaraş uluslar arası gösteride ev sahipliği yapabileceğini ispat edeceklerini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. İş camiası ve bütün kurumlar Kahramanmaraş için bir araya gelmişlerdir. Bu birliktelikle biz daha büyük organizasyonlara imza atabiliriz. Geçen hafta İstanbul’daydım tüm alışveriş mekânlarındaki kapalı devre yayınlanan programlarda Kahramanmaraş’tan ve bu organizasyondan bahsediliyordu. Bu Kahramanmaraş için sevindirici bir olay. Kahramanmaraşlıların ve tüm sporseverlerin bu organizasyona katılım sağlayarak destek vermelerini bekliyorum.”

DÜNYANIN GÖZÜ VE KULAĞI KAHRAMANMARAŞ’TA OLACAK!

Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) ve İstanbul Offshore Kulübü (IOC) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008'den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun 2010 yılı beşinci ve altıncı ayak yarışları Kahramanmaraş Menzelet Baraj Gölü’nde gerçekleşecek. Bir önceki Moda yarışlarında izleyenlere unutamayacakları bir heyecan yaşatan takımlar arası puan durumu rekabetin sıcaklığını gösteriyor.

Kahramanmaraş M.Ö. 1650-660’dan günümüze, Hititlerden, Persler’e, Makedonyalılardan Romalılar’a kadar dünya tarihine iz bırakmış birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu kahramanlıklarla tarihimize altın harflerle yazılmış bir şehrimizdir. Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurması ile tanıtımını yapan şehrimiz, 5–6 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan 2010 Architon Dünya Şampiyonası 5. ve 6. ayak yarışları ile adını bütün dünyaya duyuracak.

Geçtiğimiz yarışta başa baş giden (5) GSYİAD Galatasaray, (3) Beşiktaş 1903 ve (2) YKM Sport tekneleri sıcak rekabete Menzelet’te devam edecekler. Moda yarışlarında yaşadığı teknik arızadan ötürü yarışı tamamlayamayan (5) GSYİAD Galatasaray takımı Kahramanmaraş’a yeni motorları ile katılacaklarını açıkladı. Yeşil sahadaki çekişmenin çok benzerinin yaşanmaya başladı Offshore yarışlarında GSYİAD Galatasaray ve Beşiktaş 1903 takımlarını YKM Sport ve 2010 Fransa futbol ligi şampiyonu Olimpik Marsilya’nın Offshore takımı takip ediyor.

Menzelet Baraj Gölü’nde, 2.5 kilometrelik parkurda 30 tur üzerinden gerçekleştirilecek ve 10 teknenin start alacağı yarışta, saatte 150 km üstünde hızlara ulaşabilen 225 beygir gücünde motorlara sahip yarış tekneleri 5–6 Haziran tarihlerinde Kahramanmaraşlılara unutamayacakları bir hafta sonu yaşatacak.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana sponsorluğunda Kipaş Holding platin sponsor, İSKUR A.Ş. altın sponsor, Mem Tekstil, Erdem Tekstil, Marteks, Ford Kemak ve Mado gümüş sponsor olarak organizasyona destek veriyor.

Tüm Kahramanmaraşlıları yarış heyecanına ortak olmaya çağırıyoruz ve sponsor firmalarımıza Kahramanmaraş adına teşekkür ediyoruz. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim