Kahramanmaraş’ın en çok tercih edilen firması Ede Turizm’in farkı sanal ortamda da hissedildi. Kahramanmaraşlı Edeler, Otobüs Simulatör Ultimate oyununda açtıkları sanal şirketlerde araçlarını Ede Turizm logosuyla giydirdi. Gönüllü Edelerin girişimiyle şehrimiz, “Kahramanmaraş Ede Turizm” markasıyla sanal ortamda da tanıtılıyor.

Kahramanmaraş Ede Turizm markasını Otobüs Simulatör Ultimate oyununa taşıyan gençlerden Burak Kuloğlu, amaçlarının Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Otobüs Simulatör Ultimate oyununda her şehirden firmalar var. Burada Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkıda bulunan Ede Turizm’in de olması gerektiğini düşündüm ve sanal şirketimdeki araçları Kahramanmaraş Ede Turizm logosuyla giydirdim. Şehirlerarası otogardan otogara yolcu taşıma yaptığımda diğer sanal kullanıcılar da araçlarımızı görüyor. Bu da Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkıda bulunuyor.”

Edelerin gönüllü bir şekilde Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraş’ın firması Ede Turizm’e sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Ede Turizm yetkilileri, gençlere bu girişimlerinden dolayı teşekkür etti. Ede Turizm’in hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana Kahramanmaraşlıların her zaman yanlarında olduklarını belirten Ede Turizm yetkilileri, bu ilgi karşılığında daha kaliteli ve daha profesyonel hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Kendine ait bir otobüs şirketine sahip olmak ve onu geliştirmek isteyenlerin tercih ettiği Otobüs Simulatör Ultimate oyununu, dünya genelinde yaklaşık 400 milyon sanal kullanıcı indirdi. Gerçek bir turizm şirketinin verdiği tüm hizmetlerin yansıtıldığı oyunda Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinin haritalarında dolaşılabiliyor. Sefer düzenlenip bilet satışı yapılabilen oyunda, otogarlarda duraklayıp yolcu alınabiliyor. Yolculuk esnasında yolculardan olumlu ya da olumsuz geri dönüşlerin sağlanabildiği oyunda Türkçe dahil farklı dil ve seslendirme seçenekleri bulunuyor.

Otobüs Simulator Ultimate oyununda tek amaç otobüs kullanmak değil. Yol boyunca yolcuların ihtiyaç ve isteklerini de karşılamak, yol boyunca karşılaşılan dinlenme tesislerinde duraklayıp yolcuların ihtiyaçlarını gidermelerine yardım etmek gerekiyor. Oyunda yolcuları ne kadar mutlu olursa o kadar iyi puanlar alınabiliyor.

Oyundaki yüzlerce radyo istasyonundan dilediğinizi seçebiliyor ve keyifli müziklerle yola devam edebiliyorsunuz. Gerçekçi hava durumu değişimleriyle hava şartlarıyla mücadele etme imkanının olduğu oyunda, otobandan çıkıp kendi belirlediğiniz rota doğrultusunda ara yollara sapmak ve köylerden geçmek mümkün.

Gerçek bir deneyimin simulasyonu sergilenen Otobüs Simulator Ultimate oyununu BlueStacks 4 Android emülatörüyle PC ya da MAc’le oynamak mümkün.