Sivil Toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş günü olan 12 Şubat’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden zorlu süreçte halk tarafından elde edilen ilk zafer olması nedeni ile tüm yurtta 'İstiklal Savaşı Kahramanlarını' anma günü olarak kutlanması için düzenlenen imza kampanyasına büyük destek veriyor.

HAKSEN Kahramanmaraş İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen tarafından gündeme getirilen teklif büyük yankı yaparken, düzenlenen imza kampanyası metninde ise şöyle denildi:

"Geçmişte olduğu gibi bu günde 12 Şubat hepimizi birleştiriyor. Biz Kahraman Maraşlılar İstiklal Savaşı kahramanlarımızı 90 yıldır unutmadık, Türkiye’nin her yerinde yaşamış Kahraman ecdadımızı da gelecek nesillere layıkıyla taşımak için;

12 Şubat’ın “İstiklal Savaşı Kahramanlarını Anma Günü” olmasını istiyoruz.

Ramazan OKUMUŞ Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı

Mehmet BALDUK Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Yusuf TEMİZKAN Kahramanmaraş Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İKK

A.Kadir KURTUL KASİAD Başkanı

Mahmut ARIKAN Kahramanmaraş Ticaret Borsası

İsmail KAHVECİ Kahramanmaraş Baro Başkanı

Ahmet KUYBU KMESOB Başkanı

Fatih NALBANTBAŞI Kahramanmaraş Kültür Turizm ve Tanıtım Der. Baş.vk.

Muhammet GÜNKUT Kahramanmaraş Spor Başkanı

Zeynep ARIKAN Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı

Yusuf BÜLBÜL Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü

Dr. Gökhan GÖKŞEN Kahramanmaraş HAKSEN İl Temsilcisi

Bütün Kahramanmaraş’ta teşkilatı bulunan bütün siyasi partiler, Bütün Kahramanmaraş Basını, Tek tek isimlerini yazamadığımız gönülden destekleyen 120 sivil toplum kuruluşu başkanıve şimdilik… 15.000 Kahraman Maraşlının imzası."

Dr. Gökhan Gökşen’in Açıklaması

12 ŞUBAT TÜRKİYE’DE KUTLANMALIDIR


1920 yılının Şubat soğuğunda, çocukların, kadınların ve yaşlıların yaşadığı bu şehirde 22 gün 22 gece sürecek mizan tanımaz bir savaş yaşanmıştı. 22 gün boyunca işgal güçleri tarafından kahraman ecdadımızın yaşadığı evler top ve mitralyöz ateşiyle cehenneme çevrilmişti.

Azim ve kararlılıkları tarihin altın sayfalarında yer alması gereken bu asil insanlar ellerinde kalan son mevzileri canlarıyla korudu.

12 Şubat sabahı tarih yeni bir zaferi yazıyordu.

İstiklal Savaşının ilk zaferi olan bu zafer, tarihin bir cilvesi olsa gerek tarih kitaplarında hak ettiği kadar yer bulamadı. Batı cephesindeki her savaş Sakarya, Dumlupınar, İnönü , Büyük Taarruz ayrıntılarıyla hatırlandı… Sivas’ta, Erzurum’da konuşulanlar yaşananlar sayfalarca yazıldı, ama Kahramanmaraş’ta bir avuç çetenin şubat soğuğunda karlar altında uykusuz silahsız günlerce süren şehir içi savaşı tarihte hak ettiği yeri bulamadı, belki tarih; yaşananları anlamakta zorlandı. Bu savaş alışıldık bir savaş değildi, kendi evlerinin içinde savaşan insanlar, sokaklarında siper kazıp, çocuklarının baktığı pencerelerinden nişan alıp, namuslarını koruyan duvarları yıkıp, tüneller kazıp savaşmasına belki tarihte şaşırdı.

Onlar, Kahramanmaraş’ta bulunan ağır silahlarla donatılmış tam teçhizatlı 4000 kişilik bir askeri birliği imanlarının gücüyle karşıladı. Sütçü İmam, Abdal Halil Ağa, Arslan Bey, Mıllış Nuri, Senem Ayşe, Doktor Mustafa, Onbaşı Osman, Bombacı Ahmet, Aliokoğlu Ali, Ali Sezai Efendi, Ahmet Çavuş, Şehit Evliya, Muallim Hayrullah ve daha adı sanı unutulan binlerce insan; bugün bizlerin özgürce, onurumuzla yaşaması için gereken bedeli canlarıyla, mallarıyla peşin ödediler.

12 Şubat bugüne kadar sadece bir şehrin kurtuluş günü olarak hatırlansa da aslında “İstiklal Savaşının” ilk zaferi olarak tarihteki yerini almalıdır.

18 Mart Çanakkale zaferi Osmanlı Ordusunun son büyük zaferi olarak tarihe geçerken, Türkiye Büyük Millet Meclisini kuracak bir milletin ilk zaferi olarak da 12 Şubat 1920’de Kahramanmaraşlının kazandığı zafer tarihe geçmiştir.

İstiklal yani özgürlük mücadelesini kazanan bu sıradan sivil insanların hatırasını ve onların kahramanlıklarının gelecek nesillere lakıyla aktarılmalıdır. Onların asil duygularının anlaşılması bizleri doğuda, batıda, güneyde ve kuzeyde bir bütün olduğumuzu, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle birbirimizden farkımız olmadığını anlamamıza vesile olacaktır.

Bugün adı sanı unutulan binlerce istiklal savaşı kahramanının gelecek nesillere aktarılması bu topraklarda yaşayan her fert için vicdani bir borçtur.

Sene de bir gün bu ülkeyi kuran saf duyguların yüreklerde hissedilmesi sağlanmalıdır.

Kahraman bir gazimizin ölmeden önce son vasiyeti her şeyi özetlemektedir, “siz imanlı nesillerden tek bir isteğim var. Biz, ecdadın makberini düşman çizmelerine çiğnetmedik, gül bahçesi gibi koruduk. Sizlerde bizi, dualarınızda hayırla anmaktan mahrum bırakmayın.”

Biz Kahraman Maraşlılar olarak İstiklal Savaşı kahramanlarımızı 90 yıldır unutmadık, Türkiye’nin her yerinde yaşamış Kahraman ecdadımızı da gelecek nesillere layıkıyla taşımak için;

12 Şubat’ın Türkiye genelinde “İstiklal Savaşı Kahramanlarını Anma Günü” olarak kutlanmasını istiyoruz.

Geçmişte olduğu gibi bu günde 12 Şubat hepimizi birleştirmiştir. Başta Kahramanmaraş milletvekillerimiz olmak üzere T.B.M.M’nin bu teklifimizi kanunlaştırması için gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Elbette bu konunun kanunlaşması için karşılaşacakları zorluklarda Kahramanmaraşlılar olarak sayın milletvekillerimizin daima yanında olmamız gerekecektir.

Şimdi destek zamanı…"

Halen devam eden kampanya kapsamında toplanmakta olan imzaların başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılacağı öğrenildi. (MMM - www.kanal46.com)