Kahramanmaraş’ın kent merkezinde 15 yaşındaki kız evlerinde boğularak öldürülmüş halde bulundu.


Mehmet Akif Mahallesi Vakıf Caddesi üzerinde bu gece saat 22 sıralarında Y. ailesinin oturduğu evden garip sesler gelmesi üzerine komşuları polise haber verdi. Eve giren polis ekipleri boğularak öldürülmüş halde bir kız buldu. Yapılan araştırma ve incelemede cesedin 15 yaşındaki Y. Y.’a ait olduğu belirlendi.


Cinayeti işlediği tahmin edilen ve olaydan sonra kaçan baba V. Y. (43) ise bir süre sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. Eşinin evde olmadığı bir sırada cinayeti işlediği varsayılan baba V. Y. gözaltına alınırken, ifadesinin ardından soru işaretlerinin cevaplarının netlik kazanacağı belirtildi.


Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.


ARKADAŞINDAN YARDIM İSTEDİĞİ İDDİASI


İddiaya göre, V.Y. (43), arkadaşını arayarak kızı Y.Y'yi öldürdüğünü söyledi, cesedi gömebilmek için arkadaşından yardım istedi.

V.Y'nin arkadaşı ise telefon konuşmasının ardından polisi arayarak ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, V.Y'nin oturduğu Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evde arama yaptı. Yapılan incelemede 15 yaşındaki Y.Y'nin cesedi bulundu.

Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin evde inceleme yaptığı sırada, baba mahallede gizlendiği yerde yakalandı.

Sağlık kontrolünün ardından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen V.Y'nin ilk ifadesinde, "Yaklaşık 5 ay önce Gaziantep'in Nizip ilçesinden Kahramanmaraş'a geldik ve yerleştik. Bir inşaat firmasında işçi olarak çalışıyorum. Kızım Nizip'te bazı erkeklerle görüşüyordu. Görüşmemesi için Kahramanmaraş'a gelmiştik. Burada da görüştüğünü öğrenince kendisini uyardım. Ancak beni dinlemedi. Kendisi ile tartıştık. Çok pişmanım" dediği öne sürüldü. (www.kanal46.com, Ajanslar)