Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel Medya Eğitim Semineri"nin 20. Şanlıurfa'da yapılacak. Seminer, Şanlıurfa Valiliği'nin işbirliğiyle 31 Mart-01 Nisan 2011 tarihlerinde DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Seminere Şanlıurfa'nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Kilis ve Kahramanmaraş illerinden yerel medya mensupları ile Azerbaycan, KKTC, Almanya'dan yabancı gazetecilerin katılması planlanıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek seminerin açılışında, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın birer konuşma yapması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, "Yerel medyaya yönelik destekleme çalışmalarımız devam etmektedir. Çok sayıda yerel medya mensubunun katılımı ile gerçekleştireceğimiz 20.Yerel Medya Eğitim Seminerinin verimli bir toplantı olacağını düşünüyorum" dedi.

İki gün sürecek seminere; Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, El Cezire Türkiye Muhabiri Omar Radi Khashram, Şanlıurfa Hizmet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Okutan, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, TRT Haber Koordinatörü Bünyamin Şahin, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç, Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce, KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Yazak, Basın İlan Kurumu İlan Kontrol Hizmetleri Şefi İdris Çam, BYEGM Basın-Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Daire Başkanı Ömer İlhan Tekdal, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk AKALIN, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Yıldırım Becerikli, Anadolu Ajansı Haber Yayın Daire Başkanı Ömer Dişbudak, Adalet Bakanlığı Müşaviri Murat Aydın, Star Gazetesi Köşe Yazarı Nasuhi Güngör konuşmacı olarak katılacak. Seminerin düzenleneceği DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda BYEGM tarafından hazırlanan "Türk Basını (1830-1938) ile Şanlıurfa ve Yöresi" adlı bir fotoğraf sergisi açılacak ve seminer süresince izlenime sunulacak.