Kahramanmaraş, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nde kömür almak için dekapaj yapılan alandaki yumuşak toprağın kayması sonucu, 3 bant yolu kullanılamaz hale geldi. Toprak kayması sırasında işçilerin o bölgede yer almaması nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

AEL İşletme Müdürü Süha Dinç, şev kayması olarak tabir edilen toprak kaymasının, kömür alınan alanda yapılan kazı sonrasında yumuşak dolgu toprağın kayması nedeniyle bu olayın yaşandığını belirterek, herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Toprak kayması nedeniyle üretimde herhangi bir aksama yaşanmadığını ve Afşin-Elbistan A Termik Santraline kömür arzının devam ettiğini kaydeden Dinç, toprak kayması yaşanan bölümün tehlikesiz hale gelebilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

Dinç, toprak kaymasının ardından herhangi bir planlama hatası olup olmadığının ise yapılacak olan araştırmaların ardından belirleneceğini dile getirdi. (Kaynak: Yeşil Afşin - www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim