AFAD ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla hastanede yapılan tatbikatta, senaryo gereği üst katlarda kalan hastalar kurtarıldı.



Kahramanmaraş Afet ve Acil Durum Yönetimi  (AFAD)  ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla Afşin ilçesinde hastanede hasta kurtarma tatbikatı yapıldı.


AFAD, "Afete hazır Türkiye" konulu bilinçlendirme ve eğitim projesi kapsamında, senaryo gereği ilçede meydana gelen afet sonrasında devlet hastanesinin üst katlarında vatandaşlar mahsur kaldı.


İhbar üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri  sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, üst katlardaki hastaları itfaiye merdiveniyle kurtardı. AFAD ekipleri de müdahalede yetersiz kalınan bölümlerdeki hastaları hastane bahçesine indirdi.


Hastalar daha sonra 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.


AFAD yetkilisi Nurri Yurttaş, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen tatbikatta bir afet sonrasında hastanede mahsur kalanları, seneryo gereği işlediklerini söyledi.


Hastalara yardımın yanında, hastanede yaşanan panik ve kargaşa yatıştırmanın da senaryolarında olduğunu belirten Yurttaş, "Biz aynı zamanda bu tatbikatı yaparken afet bilinci eğitimini tekrar vermiş oluyoruz. Buradaki mekanizmanın nasıl işlediğini, dışarıdan görerek eksikliklerimizi belirlemeye çalışıyoruz."


 


AA