AFŞİN’DE 6. YEMLİHA YÜRÜYÜŞÜ


Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenen “6. Yemliha Yürüyüşü” çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Afşin Belediyesi'nin organize ettiği, 7 inanmış insanın hatırasını canlandırmak adına ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne 6. Yemliha Halk Yürüyüşü yapıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Afşin Belediyesi önünden dualar eşliğinde başladı.
Yürüyüşün sona erdiği Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Eshab-ı Kehf’in evrensel bir konumda olduğunu söyledi. Güven, “6. Geleneksel Yemliha Yürüyüşüne katıldıklarından dolayı 7 inanmış yiğidin hatırasına Afşin'den Eshab-ı Kehf'e, bu kutsal mekana, güzel insanların hatıralarının yaşandığı bu mağaraya temsili yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 7 inanmış yiğidin hakka yürümeleri iki şekilde sembolize edilebilir. Bunlardan birincisi, inançlarından dolayı saraydaki zulüm ve baskından uzaklaşarak hakka doğru şehirden mağaraya yürümüşlerdir. İkincisi ise üç asır uykunun ardından yiyecek almak için şehre inmesinin ardından hakikatin ortaya çıkmasıyla artık kendileri gibi tek bir Allah'a inanan şehir halkıyla birlikte mağaraya yapmış oldukları yürüyüş. Kuran-ı Kerim’de de kıssa edilen konu nasıl Müslümanlarca kutsal sayılıyorsa aynı konu İncil'de de hikaye edilir ve Hıristiyanlar için kutsal sayılan bir hadisedir. Dolayısıyla Eshab-ı Kehf evrensel bir konumdadır. Bu sebeplerden dolay Afşin belediyesi olarak Eshab-ı Kehf'in tanıtımına ayrı bir önem vermekteyiz” dedi.
Yürüyüşün ardından katılımcılara Çoban Pilavı ve Mekselina Şerbeti ikram edildi. Etkinlik, mehteran gösterileriyle son buldu.(İHA)