Kahramanmaraş Belediyesi Arama, Kurtarma ve Moral Destek (AKMOD) kış şartlarında arama kurtarma disiplin ve koordinasyon eğitimi başarıyla tamamlandı.
 
AKMOD’un elemanları bol bol spor yaptı, karda yürüdü, kartopu oynayarak stres attı. Ekip elemanları arasında moral motivasyon üst seviyedeydi.


 




170’i eğitimli 300 kişilik çekirdek kadrosu, tüm mahallelerde muhtarlar başkanlığında 30’ar kişilik mahalle afet gönüllüleri bulunan AKMOD ekibimiz 21-22 Ocak günleri kış şartlarında dağ arama kurtarma eğitimi ve tatbikatını başarıyla tamamladı.

Suçatı İzci Kampı Yeşilgöz Yaylası ve Ilıca’da gerçekleştirilen 2 günlük eğitimde Cumartesi Yeşilgöz Yaylasında 12 km’lik tırmanış, Pazar günü Suçatı Ilıca yolunda 15 km yürüyüş yapıldı. AKMOD dağcı grubundan 30 kişi ile yapılan yürüyüş ve tırmanış büyük bir disiplin ve düzen içerisinde gerçekleştirildi. 

Gece Suçatı İzci Kampında geçirildi. 2 gün süren dağ arama kurtarma eğitimi moral ve kaynaşma gezisi sırasında yağan yoğun kar sebebiyle içerisindeki yolcularıyla beraber yoldan çıkarak kara saplanmış 15 araç AKMOD elemanlarının yaptığı özverili çalışma sonucu kurtarıldı. Araç sahipleri ve kurtarılan onlarca yolcu Kahramanmaraş Belediyesine ve AKMOD elemanlarına teşekkür ettiler.

AKMOD elemanları bol bol spor yaptı, karda yürüdü, kartopu oynayarak stres attı. Ekip elemanları arasında moral motivasyon üst seviyedeydi.



İtfaiye amiri ve eğitmenleri tarafından yangın kurtarma ve güvenlik konularında sinevizyon eşliğinde eğitimler verildi.

AKMOD Başkanı ve Belediye İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her yıl yaz ve kış aylarında düzenli olarak yangın ve arama kurtarma, ilk yardım, dağcılık, disiplin ve koordinasyon eğitimi ve tatbikatları yaptıklarını moral ve kaynaşma gezileri tertiplediklerini belirterek amaçlarının ekip elemanları arasında moral ve motivasyonu en üst seviyeye çıkarmak ve takım ruhu oluşturmak olduğunu söyledi.