Antalya'da esnaflık yapan Tevfik K, kendisine borcu olduğu iddia edilen N.U. tarafından borcunu ödemek vaadiyle çağırıldığı evde elleri bağlanarak rehin alındı ve gasp edildi.


ANTALYA (AA) - Antalya'da esnaflık yapan 60 yaşındaki Tevfik K, kendisine borcu olduğu iddia edilen N.U. tarafından borcunu ödemek vaadiyle çağırıldığı evde elleri bağlanarak gasp edildi.


Edinilen bilgiye göre, merkez Muratpaşa ilçesinde esnaflık yapan Tevfik K, bir süre önce yanında çalışan N.U'ya 300 lira borç verdi. Borcunu ödeyeceğini söyleyerek Tevfik K'yı merkez Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Namık Kemal Bulvarı Hasan Atılgan Apartmanı'ndaki evine çağıran N.U, silahla tehdit ettiği Tevfik K'nın ellerini bağladı ve cüzdanını aldı. Cüzdanındaki banka ve kredi kartlarının şifrelerini de alan N.U, işitme kaybı nedeniyle cihaz kullanan Tevfik K'nın işitme cihazını da kırdı ve kapıyı üzerinden kilitleyerek evden ayrıldı.


Tevfik K'nın evin penceresine çıkarak yardım istemesi üzerine çevredeki vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri kapıyı açarak Tevfik K'yı kurtardı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleme yapılırken, Tevfik K'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Uzun süredir kendisinden haber alamayan Tevfik K'nın yakınları da olay yerine gelerek polisten bilgi aldılar. Öte yandan, evdeki fotoğraflardan ve Tevfik K'nın ifadesinden zanlının eşgalini belirleyen polis, N.U'nun yakalanması için çalışma başlattı.


(AA)