Kahramanmaraş merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde kongre heyecanı günden güne artıyor.


Kahramanmaraş merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 19 Ekim 2011 Çarşamba günü yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısı için geriye sayım sürerken, yönetim için adaylıklarını açıklayan Mustafa Aslantürkiyeli ve ekibi harıl harıl çalışarak üye ziyaretleri yapıyor.


29 Eylül Perşembe günü Yaşar pastanesinde düzenlenen basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Mustafa Aslantürkiyeli ve ekibi, ziyaret ettikleri kooperatif üyelerine işbaşına geldiklerinde yapacakları proje ve hizmetleri anlatıyor.


Program kapsamında Kahramanmaraş Öğrenci Servisçileri Derneği’ni de ziyaret eden başkan adayı Mustafa Aslantürkiyeli ve ekibi, 19 Ekim 2011 Çarşamba günü yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısı için davette bulundu.


Kongrenin Pınarbaşı Hünkâr Tesisleri’nde yapılacağını belirterek, ekibi ile birlikte adaylık sürecini başlattıklarını söyleyen Aslantürkiyeli şunları anlattı:


"ESNAFIMIZA YAKIŞIR BİR HİZMET BİNASI YAPACAĞIZ"


“Ben Kahramanmaraş Küçük Sanayi sitesinde esnaflık yapıyorum. 2007 yılından bu yana da kooperatif yönetiminde yer alıyorum. Esnaf ve sanatkârlarımız ile sivil toplum örgütlerinin teşviki doğrultusunda kooperatif yönetimine ekip olarak talip olduk. Bilgi birikimi ile tecrübelerimizi hizmet noktasında daha iyi değerlendirebilmek için yeni bir anlayışla yola çıktık. İnşallah talip olduğumuz bu görevi rabbim bize nasip ettiği takdirde; projelerimizi hayata geçirmek için imkânlarımız dâhilinde çalışacağız. İlk etapta mülkiyeti kooperatifimize ait olan kooperatif binamızı yıkarak, esnafımıza ve memleketimize yakışır bir kooperatif sarayı olarak yapacağız. Akabinde, imkânlarımız doğrultusunda esnafımıza bir ambulans ve cenaze arabası hizmete sunacağız. Ayrıca; esnafımıza anlaşmalı olduğumuz avukatlarımızla hukuk danışmanlığı desteği vereceğiz. Esnafımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs, esnafımızın üniversiteye hazırlanan çocuklarına da dershane desteği sunacağız. Esnafımızın üniversite, polislik, astsubaylık, uzmanlık sınavlarına girecek çocukları için de ulaşım desteği, yine ihtiyaç sahibi olan esnaflarımızın çocuklarına da kırtasiye yardımı vereceğiz. Esnafımızı ilgilendiren konularda etkinlikler düzenleyerek kooperatifimizde etkin bir yönetim tarzı uygulamasını başlatacağız. Kooperatifimizi şeffaf bir yönetim anlayışı ile yöneterek bizi bu görevi üstlenmeye teşvik eden üyelerimize ve sivil toplum örgütlerine layık bir yönetim tarzı sergileyeceğiz. Bu zorlu süreçte siz esnaf ve sanatkârlarımızın da memlekete hizmet noktasında desteklerini bekliyoruz. Bizleri kabul ederek dinlediğiniz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile hepinize hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.”


KOOPERATİF’İN ŞU ANKİ YÖNETİMİNDE BULUNANLAR:  


Geçtiğimiz Mart ayında yönetimin kendi içerisinde aldığı bir kararla Sami Karatutlu’nun başkanlık görevine getirildiği kooperatifin yönetiminde şu anda bulunan isimler ise şöyle: Selahiddin Çokuçkun, Ali Düzkale, Mustafa Aslantürkiyeli, Durdu Altayhan, Alirıza Kekeç ve Mustafa Yaman.


ADAYLIKLARINI AÇIKLAYAN EKİPTE İSE ŞU İSİMLER VAR:


Mevcut yönetimdeki eski başkan Alirıza Kekeç ile Mustafa Yaman’dan ayrı düşen yönetimdeki diğer isimler; Mustafa Aslantürkiyeli, Selahiddin Çokuçkun, Ali Düzkale ve Durdu Altayhan yeniden yönetime aday olduklarını açıkladı.


Bu arada; uzun yıllardır kooperatif yönetimlerinde yer alan ancak yeni dönemde gençlere yer vermek isteyen Sami Karatutlu ise yeniden ekipte yer almayacak. Yönetime aday olan yeni isimler ise; Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, Mehmet Aslan ve muhasebeci Derviş Yılmaz. (www.kanal46.com)


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: TE Bilisim