Mustafa Kemal Atatürk'ün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesine gelişinin 79. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün çıktığı yurt gezisi kapsamında 26 Ocak 1933 tarihinde Narlı beldesine uğraması nedeni ile yapılan törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Pazarcık Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Garnizon Komutanı Gürkan Akyol, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Narlı Belediyesi önündeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başlayan program, Narlı Tren Garı'nda devam etti.

Törende konuşan Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün Narlı'ya gelişinin kutlandığı bu güne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Narlı'nın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kanyılmaz, "Atatürk, 79 yıl önce alınan kararları yerinde görmenin önemli olduğunu belirtmek için kısıtlı imkanlarla yurdun her yerine ulaşmayı, halkın sorunlarını halktan dinlemeyi prensip edinmiştir." diye konuştu.

Kanyılmaz, bugünün yönetim anlayışının da Atatürk'ün yurt gezileri örnek alınarak, halkın sorunlarının bürolarda değil halkla birlikte, çözülmesi gerektiğini söyledi.

Tören, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen'in verdiği öğle yemeği ile sona erdi. (Haberler)