Kahramanmaraş merkezli olarak uydu üzerinden dünyaya yayın yapan Aksu TV'nin Genel Müdürü Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu ve önceki akşam milli maç olması nedeni ile dün akşam yayımlanan 'B Planı Özel' proğramında Kahramanmaraş'ın belli başlı sıkıntıları masaya yatırıldı.

Saat 21.15'de başlayan ve 2.5 saat süren programa; Gazeteci Yazarlar Mehmet Taş, Mehmet Fiskeci ve Akif Arslan konuk olarak katıldı. İlgi ile takip edilen programda; toprak bakımından Türkiye genelinde 11. ve nüfus bakımından da 17. sırada yer alan Kahramanmaraş'ın bugünkü konumu ile hak ettiği bir yerde bulunmadığı ve önünün açılması için bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

ARSLAN: SPOR TESİSLERİ GEREKLİ

Akif Arslan, kentin bir çok sorununu gündeme getirmesinin yanı sıra özellikle tesis yokluğunu gündeme getirerek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş'ın tanıtım sorunu var. Bu sorunu dillendiren etkili ve yetkili kişilerin samimiyet testin geçirilmeleri gerekiyor. Zira sportif faaliyetler bir kentin tanıtımında büyük önem arz ediyor. Milli Takımımızın yarı final mücadelesi ile Türkiye'nin yaptığı reklam ve tanıtım atağını devlet yapacak olsaydı bütçesi yeter miydi? Kahramanmaraş'ta başka şehirlerden gelen sporcuların konaklayacağı bir tesis yoktur. Öncelikle 150 yatak kapasiteli küçük çim sahası ve diğer sportif antraman sahalarının olacağı bir tesis. Böyle bir tesisin yapılması Kahramanmaraş'ın tanıtımına büyük katkı yapar."

FİSKECİ: “SİYASETÇİ YÜREKLİ OLMALIDIR”

Mehmet Fiskeci ise Kahramanmaraş'ta idare ile siyasetçi arasında bir kopukluk olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş'ta siyaset tıkanmıştır. Atamalar vekilin vekiliyle devam ediyor. Bunun sonucu olarak da insanlar imza atmaya korkuyor ve hizmet ortaya çıkmıyor. Siyasetçi masaya yumruğunu vurmalıdır. Yumruk vuracak siyasetçide bu memlekette yoktur” dedi.

TAŞ: “YETERLİ HİZMETİ ALAMIYORUZ!”

Kahramanmaraş'ın her alanında devlet adına yapılacak olan bütün yatırımları belgeleri ile anlatmaya çalışan Gazeteci Mehmet Taş; Turizm alanında devletin Kahramanmaraş'ta hiçbir yatırımının olmadığını dile getirerek, bu kafayla bu memleketin tanıtımı nasıl yapılır' dedi.

Öte yandan; Kahramanmaraş Belediyesinin 2008 yılı yatırım ödeneğinin 85 milyon YTL olduğunu da sözlerine ekleyen Taş, 2008 yılı devletin toplam ödeneğinin 422 trilyon olduğunu ve bu yatırımın yaklaşık yüzde 25'ini tek başına Kahramanmaraş Belediyesinin gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu konuya da dikkat çekti.

Programa konuk olarak katılan gazeteci-yazarlara ayrı ayrı teşekkür eden Turgay Terzibaş ta, Kahramanmaraş'ın sıkıntılarını gündeme getirerek bunların çözümlenebilmesi konusunda medya olarak gayret göstermeye devam edeceklerini bildirdi. (Ajans 46 - Maraş Gündem - www.kanal46.com)