Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu asfalt sezonu bitene kadar asfalt çalışmalarına devam edeceklerini ve sıfır sorunsuz yol hedeflediklerini söyledi.


Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kaya ve Taş Kırma Tesisleri’nde konuşlandırılan yeni asfalt plentinin tanıtımında konuşan Başkan Poyraz, bu asfalt sezonu sonu itibariyle sıfır sorunsuz yol hedeflediklerini söyledi.


Başkan Poyraz burada gazetecilere yaptığı açıklamada: “Bu yıl asfalt sezonuyla birlikte yeni bir gelişme daha yaptık. Yaklaşık 60-70 kilometrelik asfalt işini hizmet alımı ile yapıyoruz. Burada görmüş olduğunuz bu tesis saatte 240 ton asfalt üretimi yapacak. Bu plenti buraya kurmamızdaki en büyük amaç ise kaya ve taş kırma tesislerimiz burada. Bir diğer ifade ile asfaltın hammaddesi burada. Herhangi bir taşıma işlemi felan olmadan asfalt burada üretilecek.


Bugün şehrimizin geneline baktığınız zaman bir ucundan bir ucuna 40 kilometreye ulaşmış durumda. Beldelerimizin de bize bağlanması sonucu Doğukent’ten Kavlaklı’ya kadar olan geniş bir hinterlanda yayılmış bir durumda. Kaldı ki son 10 seneye baktığımız zaman şehrimiz zaten 10 kat büyümüş.


Tedaş’ın enerji nakil hatlarını yeraltına alma çalışmaları, Armadaş’ın doğalgaz hattı döşemeleri ve Su Kanal Müdürlüğümüzün yağmurlama hattı döşemelerini de hesap edersek, bin 400 kilometrelik bir alt yapı çalışması çıkıyor karşımıza. Tedaş 250 km, Armadaş 800 km. ve Su Kanal Müdürlüğü 350 km. alt yapı çalışması yapmış.


Biz belediye olarak kendi tesislerimizde saatte 160 ton asfalt üretiyorduk ama yetmiyordu. Bugün itibariyle baktığımızda ana artellerde asfalt serim işimizin yüzde 90’ı bitmiş durumda. Şu anda asfalt çalışmaları kenar mahallelerimizde ve ihtiyaç hasıl olan bölgelerde devam ediyor. Bir taraftan asfalt serimi, bir taraftan da yama ekipleri gerekli bölgelerde çalışmalarını yürütüyorlar.



Hava şartlarının el verdiği süre içerisinde Ekim ayı sonuna kadar şehrimiz genelinde asfalt konusunda sıfır sorunsuz yol hedefliyoruz.Bizi en çok sıkıntıya sokan doğalgaz çalışmaları oldu. O da şehir merkezinde bitti. Kaldı ki yeni yerleşimlerde sitelerin yapımlarında kesinlikle toprak yola felan müsaade etmiyoruz. Bugün burada kurduğumuz tesisimiz doğalgazla çalıştığı için çevreye hiçbir zararı olmayan bir tesis” diye konuştu.


Açıklamanın ardından Başkan Poyraz ilk düğmeye basarak asfalt plentini çalıştırdı. Yeni asfalt plentinin tanıtımına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra diğer ilgililer ve basın mensupları katıldı.


Editör: TE Bilisim