Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, 43 yaşındaki A. Y. , uzaktan akrabası olan F. K. 'nın yerine oy kullandığı iddiasıyla gözaltına alınıp, yargılanmak üzere seberst bırakıldı.

Tepebaşı Mahallesi'ndeki Tepebaşı İlköğretim Okulu'na giden çiftçi A. Y. , kayıtlı olduğu 1158 numaralı sandığa giderek Oyunu kullandı. Ardından uzaktan akrabası olan F. K. 'nın kayıtlı olduğu 1159 no'lu sandığa gitti. F. K. 'nın seçmen kağıdını göstererek oy pusulası ve zarfı alan A. Y. , kabine girerek Oyunu kullandı, daha sonra da oy zarfını sandığa attı. Seçmen listesine imza atıp sınıftan dışarı çıkmak isteyen A. Y. 'den şüphelenen Sandık Kurulu Başkanı Hacı Aslan Yıldırım, A. Y. 'yi durdurarak kimlik kontrol yaptı. Yapılan kontrollerde A. Y. 'nin F. K. 'nın yerine oy kullandığı tespit edilmesi üzerine güvenlik görevlilerine haber verildi. A. Y. görevliler tarafından gözaltına alındı.

A. Y. , akrabasının ilçeye gelemediği için onun yerine oy kullandığını ve pişman olduğunu söyledi. A. Y. hakkındaki evraklar Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirilerek serbest bırakıldı. (DHA)