Kahramanmaraş’ın merkeze bağlı Fatih beldesi Fatihler Mahallesi’nde torunlarıyla yaşayan yaşlı kadının evine 21 Ağustos gecesi saat 22.30 sıralarında kimliği bilinmeyen kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaşlı kadın ile 6 aylık torunu öldü, diğer torunu da yaralandı.

Fatih beldesi Fatihler Mahallesi’nde meydana gelen olayda; Hürü Kurt (60) ve 6 aylık torunları Ennur Rabia Şentürk ile Mehmet Cingöz, balkonda oturduklaı esnada gece evlerine silahla ateş açılması sonucu ağır yaralandı.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesine kaldırılan Hürü Kurt ve torunu Ennur Rabia Şentürk müdahaleye rağmen kurtarılamazken, Mehmet Cingöz’ün sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Kurt ve Şentürk’ün cesetleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Balkonda oturan ve olayda hayatını kaybeden Hürü Kurt'un dini nikahlı eşi Mehmet Cingöz (73) ise saldırıyı isabet almadan atlattı.

Saldırının ardından beldede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, zanlı veya zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

OLAYLA İLGİLİ 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fatih beldesi ile Kahramanmaraş’ı büyük şoka sokan kanlı olayla ilgili olarak jandarma ekipleri yaptıkları geniş çaplı operasyonda; Necla K. (38) ile eşi Yaşar K. (45), Necla’nın kardeşleri Bünyamin S. (33) ve Mehmet S. (36), Ökkeş C. (41), Osman S. (67), Ali K. (60) ve Ali K. (16) isimli kişiler zanlı olarak yakalandı. Jandarmada ifadeleri alınan 8 zanlı dün öğleden sonra Kahramanmaraş Adliyesi’ne getirildi.

Burada da ifadeleri alınan 8 zanlıdan Necla K. (38) ile eşi Yaşar K. (45), Necla’nın kardeşleri Bünyamin S. (33) ve Mehmet S. (36) isimli kişiler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmemelerine rağmen haklarında yeterli şüphe olduklarından dolayı nöbetçi savcı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada da dinlenen bu 4 kişi, ‘Kasten adam öldürme ve yaralama’ suçlarından tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise serbest bırakıldı.

Tarla ve tarlanın içerisinden geçen su meselesinden dolayı meydana geldiği öğrenilen olayda kullanıldığı tahmin edilen 4 tüfek ise balistik incelemeye gönderildi. Bu arada üzücü olayda hayatlarını kaybeden nine ile torunun cenazesi ise otopsiden geldikten sonra dün beldede gözyaşları arasında toprağa verildi. (www.kanal46.com)