Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Geben Beldesi Belediye Bakanlığı'na CHP'den seçilen ve geçen yıl Kahramanmaraş'a yaptığı ziyaret sırasında, beldelerine uğramadığı için de Deniz Baykal'a kızarak partisinden istifa eden Vahit Kahveci, AKP'ye katıldığını bildirdi.

Kahveci, yaptığı açıklamada, son siyasi gelişmeler ve bugüne kadar izlediği politikaları nedeniyle AKP'ye katılmaya kararı aldığını belirtti. Yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Kahveci, "Geçen yıl Kahramanmaraş'a gelen Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın Andırın-Göksun ilçelerini ziyareti sırasında, yol üzerinde bulunan beldemize uğramaması üzerine partimden istifa etmiş ve bağımsız kalmıştım. Ancak son siyasi gelişmeler ve AK Parti'nin istikrarlı politikalarını yakından takip ettiğim ve tekdir ettiğim için, bir büyük seçim öncesinde, bu partiye katılma kararını verdim. 500 kadar taraftarımla AK Parti saflarına geçtim. AK Parti'ye resmen katılmamız, 7 Haziran'da Kahramanmaraş'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın huzurunda olacak" dedi.

2002 Genel Seçimlerinde DYP'den milletvekili adayı olan kardeşi Dr. Abdülkadir Kahveci'nin bir süre önce partisinden ayrılarak AK Parti'ye katıldığını belirten Kahveci, "Kardeşim bu seçimde AK Parti'den Kahramanmaraş milletvekili aday adayı oldu. Bu nedenle kararımı vermemde etkili oldu" diye konuştu.