Kahramanmaraş Belediyesi Aralık ayı Meclisi’nin ikinci oturumunu da tamamladı.Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda gündem dışı gelen maddelerle imar plan tadilatları görüşülerek karara bağlandı.


Gündem dışı gelen 20. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün cins değişikliğinde alınan 30 TL’nin 40 TL olarak belirlenmesi karara bağlandı.


Gündem dışı gelen 21. Maddede ise Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı Ekmekçi ve Fevzipaşa Mahalle sınırlarının 12 Şubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerinde yer alması münasebetiyle mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesi için komisyona havale edilmesi kabul edilerek karara bağlandı.


Gündem dışı gelen 22. Maddede ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Küçükarık Ailesi tarafından tapuya şerh konulmak suretiyle konutlarının Erdoğan-Ayşe Küçükarık Taziye Evi olarak kullanılmasına yönelik dilekçeleri kabul edilerek karara bağlandı.


Gündem dışı gelen 23. Maddede ise Belediye Hizmet binasının kuzey kısmında kalan ve işyeri olarak yapılan binanın İl Emniyet Müdürlüğü’ne kiraya verilmesi için protokol yapılması hususunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı.


Gündem dışı 24. Madde olarak izin dilekçelerinde Meclis’e katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmaları görüşülerek karara bağlanırken, bir sonraki Meclis Toplantısı’nın 4 Ocak 2013 Cuma günü yapılması kararlaştırılarak Meclis sona erdirildi.


Meclis Toplantısı’nın ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Meclis üyelerine verdiği kokteylle ‘büyükbaba’ olduğunu müjdeledi. (www.kanal46.com)