Kahramanmaraş Belediyesi düzenlediği Ramazan etkinliklerinin yerini aldığı tepkiler üzerine değiştirmek zorunda kaldı.


Kahramanmaraş Belediyesi “Muhteşem Ramazan Etkinlikleri” adıyla düzenlediği Ramazan etkinliklerini teravih namazına giden ve Tarihi Maraş Kalesi çevresinde oturan vatandaşların duyduğu rahatsızlık nedeniyle KAFUM Fuar alanına taşıma kararı aldı.


Kahramanmaraş Belediyesi vatandaşların tepkisine neden olan yanlıştan dönüşünü; “Kahramanmaraş Belediyesi aldığı bir kararla, Muhteşem Ramazan Geceleri etkinliklerini Kahramanmaraş Fuar Merkezi’ne kaydırdı. Bu yıl ki Muhteşem Ramazan Geceleri etkinlikleri Maraş Kalesi’nde başlamıştı.


25 Temmuz 2013 tarihinden itibaren etkinlikler Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde devam edecek. Programlar her zaman olduğu gibi yine saat 22.00’de başlayacak” diyerek duyurdu.


10 yıldır görevde olan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın birçok icraatında olduğu gibi düzenlediği bu etkinliklerin de vatandaşın duyarlılık ve hassasiyetleri gözetilmeden planlandığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.


VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Kahramanmaraş Belediyesi'nin abartılı bir isimle “Muhteşem” diyerek duyurduğu etkinliklere vatandaşların sosyal medyada “Kaleden gelen müzik seslerinden dolayı Ulu cami’de ve kale çevresinde ki camilerde Teravih kılan cemaat rahatsız olmaktadır. Akşam geç saatlere kadar devam eden konserlerden çevre evlerde yaşayan küçük çocuklar, hastalar da rahatsız olmakta. Ulu cami önünde korna çalmayı yasaklayan Belediye Başkanı Poyraz bu etkinliklerde çıkan gürültüden vatandaşların rahatsız olduğunu görmüyor mu?” diyerek tepkilerini göstermişlerdi.


Yine duyarlı vatandaşlar;
“-Bu işler Mübarek Ramazan ayı içerisinde dans gruplarıyla kimsenin tanımadığı sanatçılarla sadece bir iş yapmış olmak için yapılıyor.  Adını da Muhteşem! diyerek çok önemli işmiş gibi gösteriyorlar. Marifet yapıyorlarmış gibi her yere de ilan asmışlar. Ramazan’ın ruhuna ters, zarar verir, gençlerin Ramazan’ı dinimize örf ve adetlerimize göre kutlamasına engel olmaktadır. Başkan Poyraz reklam yapmak istiyorsa bu konserleri başka aylarda yapsın” 
“-Her ortamda reklam için fırsat kollayan Başkan Poyraz’ın, bu tür konser ve etkinlikleri Ramazan ayı dışında başka bir ayda düzenlenmesinin bizim kültürümüze ve yetişen gençlerimize daha doğru bir örnek olur”
diyerek etkinliklerle ilgili eleştirilerini dile getirmişlerdi.


Belediye’nin düzenlediği konserleri, bundan sonra meskûn mahal dışındaki KAFUM’da düzenleyecek olması ile ilgili olarakta ;
“-Zararın neresinden dönülse kardır.”
“-Başkan Poyraz’ın yeterli hazırlık yapmadan, vatandaşın ihtiyaçlarını düşünmeden, en önemlisi Tarihi Kale’nin şehrin meskûn mahalleri ortasında olduğunu ve tamda namaz saatinde yapılan yüksek sesli bu sahne gösterilerinden vatandaşların rahatsızlık duyacağını bilmesi gerekirdi.”
“- Her zaman olduğu gibi “ben yaptım, olur” mantığıyla sadece reklama dönük bir belediyecilik yapılamayacağını bundan sonrası için artık anlaması gerek.” sözleriyle değerlendirdiler.


ŞİMDİ NE OLACAK?


Kentin tüm ilan ve panolarında “Muhteşem Ramazan Etkinlikleri”nin yeri Kahramanmaraş Kalesi olarak yazıldı. Bu günden itibaren etkinlikler KAFUM’da yapılacak. Bu değişimi duymayan pek çok vatandaşımız bu gün saat:22.00’da Kale’ye ailesiyle gittiğinde etkinliklerin yer değiştirdiğini orada öğrenecek. Etkinliklere, ilan ve reklamlar için harcanan paralar boşa gitmiş olacak.


(www.kanal46.com)