Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tatlısu Belediyesi ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Belediyesi arasında ”'kardeş şehir protokolü” imzalandı.


İki Belediye arasında alınan karar doğrultusunda gerçekleşen kardeş şehir protokolü Tatlısu Belediyesi başkanlık makamında imzalandı.


Beyoğlu Belediyesi adına konuşan Belediye basın sözcüsü İzzet Mazı Kardeş belediye protokolünün imzalanmasıyla dostluk ve kardeşliği güçlendirmeye katkıda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:


“Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okmuş işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu gün çok istemesine rağmen burada bulunamadı. Sizlere selamı var en yakın zamanda kendisi gelerek bu durumu telafi edeceğini bildirdi. Kıbrıs ile Türkiye'nin kültürel ve tarihsel olarak derin bağları var. Beyoğlu Belediyesi adına kardeş protokolü imzalamak için burada bulunmaktan mutluyum.  Sizlerle olmak benim için güzel bir duygu. Türkiye ve Kıbrıs arasındaki ilişkiler son derece güçlüdür. Tatlısu'nun bizim için önemli bir özelliği var. Burada Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere çok sayıda akrabamız ve de hemşerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle Beyoğlu Belediyesi'ne Tatlısu Belediyesi'ni seçtik. Yapılan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum."


Kardeş Şehir anlaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatlısu Belediye Başkanı M. Hayrİ Orçan ise Beyoğlu Belediyesi ile oluşturulan kardeşliğin kendisi için gurur verici bir olay olduğunu ifade ederek şunları kaydetti;


"Beyoğlu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamaktan memnunluk duymaktayım. Bu anlaşma sadece aramızdaki ilişkiyi değil bağı da kuvvetlendirecektir. Aramızda kültürel hiçbir fark olmadığı ortada İnşallah Beyoğlu’nu en yakın zamanda ziyaret edeceğiz. Beyoğlu Belediyesi ile karşılıklı yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kardeş şehir olmak ve aramızdaki ilişkileri arttırmak kararına vardık. Bu kardeşlik anlaşması, iki ülke ve iki şehir insanlarının buluşmasına, ticari ve kültürel işbirliklerinin artırılmasına vesile olacaktır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum."


İki belediye Başkanının yapmış oldukları şehirlerini tanıtıcı açıklamalardan sonra imza törenine geçildi. Kardeş Şehir Protokolü imzalandıktan sonra heyetler birbirlerine karşılıklı hediyeler sundular. (Manşet)