Kurban Bayramı’na sayılı günler günler kala bıçak esnafını bayram telaşı sardı.


Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bıçakçılarda bayram hazırlıkları başladı. Babasının mesleğini devam ettiren esnaf Hüseyin Tüfekçi, bayramın yaklaşmasıyla bütün çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
Birkaç hafta sonra yoğunluğun başlayacağını dile getiren Tüfekçi, vatandaşlara seslenerek bıçaklarını son günlere bırakmamalarını söyledi. 
Tüfekçi, “Şuan da gözle görünür bir yoğunluk yok. Tabi bir, iki hafta sonra yoğunluk başlar. Buradan müşterilere söyleyeceğim yoğunluk çok çökmeden bıçaklarını getirirlerse hem bizim hem de müşterilerimiz için daha iyi olur. Çok yoğun olduğu zaman ister istemez bıçağa istediğimiz kadar özenemiyoruz. Bir an önce yoğunluk daha başlamadan yani kurban bayramına bir iki gün kala değil de bayrama 2-3 hafta kala bıçaklarını getirirlerse kendileri açısından da bizim açımızdan da iyi olur” dedi. 
Bıçak fiyatlarına da değinen Tüfekçi, “Bıçak fiyatları çok pahalı değil. Kurbanda kullanılabilecek iyi bir bıçak 15 ile 20 liraya alınabilir. Tabi fiyatlar en az 5 liradan başlıyor. En iyi bıçakları da 25-30 liraya alınabilir” diye konuştu. 
Vatandaşlara seslenen Tüfekçi, mağdur olmamaları için mahalle aralarında kurulan tezgahlarda bıçakların bilenmemesi gerektiğini dile getirdi.  
Tüfekçi, “Buradan müşterilerimize söyleyeceklerim bıçaklarını biz bıçakçılara getirsinler. Çünkü biz burada karşılaşıyoruz bıçaklarını mahalle arasında ki anahtarcılara, suculara, bisikletçilere götürüyorlar. Kurbana 2-3 gün kala dükkan önüne çark koyuyor ve bıçak bilemeye kalkışıyorlar. Vatandaşlar da kurbana bu bıçaklarla girince bıçak kesmiyor ve vatandaş rezil oluyor. Sevap işleyeyim derken günah kazanıyorlar. Buradan müşterilerimize tavsiyem bıçaklarını bıçakçılara getirsinler” dedi. 
(İHA)