Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Çatova Mahallesi’nde bir tarlada yetişen çift başlı ayçiçeği, görenleri hayrete düşürdü.


Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Çatova Mahallesi’nde yaklaşık 30 dönüm araziye ekilen ayçiçeklerinden biri çift başlı olarak yetişti. Bitkinin baş kısmında çekirdek oluşması gereken bölgede ikinci bir baş daha ayçiçeği yetişti. Gelişen ikinci baş ayçiçeği, normal ayçiçekleri gibi sarı renkli büyük çiçeklerini de açtı.


Bu ilginç ve daha önce yaşanmayan durum ise ayçiçeği ekili araziyi sulamaya giden Murat Uğurcu tarafından fark edildi. Uğurcu, çift başlı ayçiçeğini görünce şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi. Ayçiçeğinin bu şekilde çift başlı olmasına daha önce rastlanmadığını söyleyen Uğurcu, “Burası Elbistan’a bağlı Çatova Mahallesi. Buradaki tarlayı sulamak için geldiğimde bu ayçiçeğini gördüm. Tohumdan olsa böyle olmaz. Yıllardan beri hemen hemen her mahsulde sulama yaptım, çiftçilik ve arazi işleri ile uğraşıyorum daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım. Allah’ın bir mucizesi” diye konuştu.


Uğurcu, hasat zamanına kadar çift başlı ayçiçeğine gözü gibi bakacağını da sözlerine ekledi.(İHA)