Diyanet TV’den esinlenen uygulama cemaat tarafından da uygun görüldü…


Kahramanmaraş Müftülüğü almış olduğu bir kararla camilerde Diyanet takvimindeki bilgilerin cemaate okunması için çalışma başlattı.


Diyanet TV de yayınlanan programdan esinlenen Kahramanmaraş Müftülüğü, camilerde Kuran-I kerim ve meali, İlmihal ve Hadis dersleri yanında bir yenilik olarak Diyanet takviminde ki yaprağın bilgilerinin halkla paylaşılması yönünde oldu.


Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu İlçesi Bahçelievler Camii bu uygulamanın en yoğun olduğu yerler arasındaydı. Merkez cami olması dolayısıyla Diyanet takvimindeki bilgilerin okunurken cemaat tarafından pür dikkat dinlendiği görüldü. Yeni uygulama cemaat tarafından da uygun bulundu ve takdir gördü.


Bahçelievler Camii İmam hatibi Yusuf Gönlü İlmihal dersi ardından ayağa kalkarak yeni uygulamayı anlattı ve takvimdeki bilgileri cemaatle paylaştı. İmam Hatip Yusuf Gönlü, “Diyanet takvimini okuma fırsatı bulamıyoruz. Halk nezdinde güvenilir ve önemli bir yeri vardır. İnşallah bizlerde bu günden sonra takvimde ki günün konusunu, fetvası ve duasını sizlerle paylaşacağız. Bu günün konusu da baktığımız zaman günün konusu boşanmadır.” Dedi ve konuyu cemaate anlattı. İmam hatip Yusuf Gönlü daha sonra huşu içinde namaz kılmanın hükmü olan fetvayı ve ardından da günün duasını okudu.


Kahramanmaraş’ın eğitmen Müftüsü Muhammed Gevher de uygulamayı yerinde gören isim oldu. Müftü Gevher Diyanet TV Mikrofonlarına diyanet takviminin çok muazzam bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti ve emeği geçenlerden Allah’ın razı olmasını diledi. Müftü Muhammed Gevher; “Ben şahsen her gün diyanet takvimini okumazsam kendimde bir boşluk hissediyorum. Bu faydalı bilgilerin uygun bir zaman vaktinde görevli arkadaşlarımızın okuması için birliktelik yaptık.”dedi. Müftü Gevher uygulamanın Kur’an kurslarındaki öğrencilere de okunması yönünde çalışma yapacaklarını söyledi.


Müftü Muhammed Gevher konuşmasının sonunda verdiği mesajda, takvimin okunmasını Allah için, yanlış bilgilerden kurtulmak için, zarureti diniyemizi öğrenmek için, herkesin okumasını ve alışkanlık etmesini istedi.


Cami cemaati ise uygulamayı uygun bulduklarını belirterek,  Kahramanmaraş müftülüğüne teşekkür ettiler.


Haber: Hacı Ali GÜNEÇIKAN