Yaşadıkları sıkıntılı ve gergin günlerin ardından, moral ve motivasyona ihtiyacı olup, stres atmayı düşleyen Kahramanmaraş eski Belediye Pasajı esnafı, Döngele Beldesinde, Çağşak piknik alanında bir araya geldiler ve bir haftanın yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Eski Belediye Pasajı esnafınca organize edilen ünlü piknik alanı Çağşak’da piknik yapan çarşı esnafı, sabah saatlerinde önce kendilerine paça ziyafeti çektiler, arkasından da koyu sohbete başladılar. Gençler top yanında tavla ve kâğıt oynarken, bir kısmı da davul-zurna eşliğinde oyunlar oynadılar, halaylar çektiler ve felekten bir gün geçirdiler.

Amaçlarının kaynaşmak, ihtiyaçları olduğu moral ve motivasyon depolamak olduğunu söyleyen Attarlar Odası Başkanı, aynı zamanda da Belediye Pasajında işyeri bulunan Cuma Güler, esnafın geçtiğimiz dönemde zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini, mağduriyetlerine rağmen sağduyudan taviz vermeyerek şimdi rahatladıklarını ve sıkıntıların aşıldığını söyledi.
Güler, esnafın moralini yüksek tutmak için bu tür etkinlikleri geleneksel hale getireceklerini, Döngele Beldesinde bunun temelini attıklarını sözlerine ekledi.

ANLAMLI GÜNDE AMAÇ KAYNAŞMAK

Vakit öğle sularını gösterdiği sırada, diğer konuklarda tek tek piknik alanına gelemeye başladılar. Başta, konuklara ev sahipliği yapan Döngele Belde Belediye Başkanı Hüseyin Bahar, eski Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Kuyumcular Odası Başkanı H.Mustafa Öz, Bakkallar - Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy ve yönetim kurulu üyeleri, Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, Demirciler Odası Başkanı Ali Kökçü, Kasaplar Odası eski Başkanı Faruk Döner, Mahrukatçılar Odası Başkanı Âdem Özdemir, Minibüsçüler Odası Başkanı Durdu Akpınar, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı İhsan Kurtar, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Demir, Zahireciler Odası Başkanı Bayram Akgül, Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Eryılmaz, Marangozlar Odası Başkanı Enver Çelebi, Hazır Ayakkabıcılar Odası Başkanı Cafer Tepe, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yaşar Duygal, kuyumculardan İsmet Kaynakyeşil ile çok sayıda Belediye Pasajı esnafı, bu anlamlı günde, dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneğini vererek, bir araya gelme fırsatı buldular, gönüllerince eğlendiler, stres ve yorgunluk attılar.

Müftü Muhammed Gevher’in duası ile yenen pilav, kavurma ve cacık ardından, yörede çok yetişen urmu tutu ile baklava ve meyve konuklara ikram edildi. Toplantıya yaklaşık 200 kadar davetli katıldı. (Kimlik / www.kanal46.com)