Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Trabzon Bulvarı, Otogar ve Bağ-Kur civarında düzenledikleri operasyonda, vatandaşların dini duygularını istismar ederek para isteyen 18 dilenciyi yakaladı.

Çocukları ile birlikte cami önlerinde vatandaşlardan para isteyen dilenciler bir anda karşılarında gördükleri zabıta ekiplerine önce direndi. Ancak Zabıta ekipleri tüm direnişlere rağmen dilencileri toplayarak kimlik taraması yaptı.

Dilencilerin üzerinden çıkan paralar ‘irad’ (gelir) kaydedildi. Duygu sömürüsü yaparak kendilerine haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik yaptıkları uygulamalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Zabıta yetkilileri, yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler:

“Zabıta Müdürlüğü olarak sık sık bu tip operasyonlar yapıyoruz. Kahramanmaraş’taki dilenciler daha çok diğer il ve ilçelerden gelmekteler. İlimizde kaldırım işgalleri başta olmak üzere açıkta gıda satışı yapan esnaflar ve seyyar satıcılar ile satış yaptıkları ürünlere etiket koymayan esnaflara ve satıcılara yönelik uygulamalarımızda ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam etmektedir. Bununla birlikte ekiplerimiz özellikle cami önlerinde dilenen ve seyyar satış yapan kişilere yönelik bir çalışma yaptılar. Yapılan bu uygulamada duygu sömürüsü yaparak kazanç sağlayan 18 dilenci yakalandı. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; kendilerinin duygularını sömürerek haksız kazanç sağlayan bu insanlara para vermemeleridir. Ve nerede olursa olsun dilenen birilerini gördüklerinde duyarlı davranarak 153 veya Zabıta Müdürlüğü’nü arayarak bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.” (AJANS 46) (WWW.KANAL46.TV)

(YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)