İş yoğunluğu nedeniyle Türkiye’nin birçok adliyesini geride bırakan Elbistan Adliyesi’nde, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kuruldu.


Elbistan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne hakim atanırken, mahkemede davalara bakılmaya başlandı.


Sulh hukuk mahkemeleri ile ticaret mahkemelerinin görev ve yetkileri dışında kalan davalara bakan asliye hukuk mahkemelerinin sayısı Elbistan’da 3’e çıkarken, mevcut mahkeme sayısı ise 10’a yükseldi.


Elbistan Adliyesi’nde yer alan asliye hukuk mahkemelerinin iş yoğunluğu nedeniyle, Elbistan Adli Yargı Adalet Komisyonu tarafından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) yeni bir asliye hukuk mahkemesi talep edildi. Elbistan’daki iş yoğunluğunu gözden geçiren HSYK, Elbistan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kurulmasına karar verdi.


Son yapılan atamalar ile Elbistan Adliyesi’ne 3 yeni hâkim atanırken, bu hâkimlerden bir tanesi Elbistan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görevlendirildi. Diğer 2 hakimin ise hangi mahkemede görev alacakları önümüzdeki günlerde belirlenecek.


ADLİYE BİNASI YETERSİZ KALDI


Yeni kurulan Elbistan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, mevcut binada boş bir duruşma salonu yer almadığı için, Elbistan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’ne ait salon boşaltılarak, mahkeme olarak düzenlendi.


Elbistan Adliyesi’nde yeni kurulan mahkeme ile birlikte mahkeme sayısı 10’a yükseldi. Elbistan Adliyesi’nde Ceza Mahkemeleri olarak; Ağır Ceza, 1. Asliye Ceza, 2. Asliye Ceza, 1. Sulh Ceza ve 2. Sulh Ceza Mahkemeleri yer alıyor. Hukuk Mahkemeleri olarak ise; 1. Asliye Hukuk, 2. Asliye Hukuk, 3. Asliye Hukuk, Kadastro Mahkemesi ve Sulh Hukuk Mahkemesi yer alıyor. İHA


 

Editör: TE Bilisim