Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine sığınan Suriyelilerden yaklaşık bin 300’üne Mobil Koordinasyon Merkezi tarafından ‘Yabancı Kimlik Kartı’ verildiği öğrenildi.


Elbistan’da yaşayan Suriyelileri tespit edip kayıt altına almak için yaklaşık 40 gün önce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen Mobil Koordinasyon Merkezi’de gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.
7 personelin görev yaptığı Mobil Koordinasyon Merkezi’ne randevu ile çağrılan Suriyelilere, burada gerekli işlemlerin ardından Yabancı Tanıtma Belgesi veriliyor. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine konuşlandırılan AFAD TIR’ında çalışmaların başladığı 15 Ekim’den bu yana yaklaşık bin 300 Suriyelinin kayıt altına alındığı bildirildi.
Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı ifade edilirken, işlemleri tamamlanan Suriyelilerin AFAD TIR’ında fotoğrafları çekilip parmak izleri alındıktan sonra bu veriler, kimlik bilgileriyle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü’nün veri tabanına işleniyor. Bu işlemlerin ardından Suriyelilere verilen fotoğraflı Yabancı Tanıtım Belgesi’nde kart sahibinin adı, baba adı, doğum yeri ve tarihi ikamet ettiği yer bilgileri hem Türkçe hem de Arapça olarak yazıyor. Kartta ayrıca TC kimlik numarası gibi 11 haneli şahıs numarası yer alıyor. Suriyeliler, bundan sonra sağlık ve yardım kuruluşlarından hizmet alırken tanıtım kartlarını kullanacağı öğrenildi.
Mobil Koordinasyon Merkezi’ne çağrılan Suriyelilere verilen Yabancı Tanıtım Kartı sayesinde Elbistan’a yerleşenlerin net sayısı belli olacak.