Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kış turizminin hayata geçirilmesi adına Yedikuyular bölgesi kayak merkezinde çalışmalarının başladığını ifade ederek, “Kahramanmaraş turizm cenneti olacak” dedi.


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata ve beraberindeki heyetle kayak merkezi yapılacak Yedikuyu bölgesinde inceleme yapan Erkoç, “Turizm potansiyelinin artırılması için belirlenen alanlardaki ulaşımı rahatlatarak, bölgedeki doğal güzellikleri gün yüzüne çıkaracağız. Kahramanmaraş, Doğu Akdeniz'in en rahat nefes aldığı illerden birisi olacak. Bu sayade Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana gibi komşu illere hizmet vereceğiz” dedi.
Erkoç, konuşmasının devamında ise, “Türkiye'de kent merkezine en yakın yoğun kar alan ve sadece 20 dakikalık mesafede olan Yedikuyu bölgemiz için gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yer tahsisi yazışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir aksaklık olmazsa vatandaşımız önümüzdeki kış buradan faydalanmaya başlayacak. Aynı zamanda hazırladığımız projelerle vatandaşlarımız hem kış hem yaz turizm rahatlığından faydalanabilecek” dedi.(İHA)