Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden uyuşturucu ve organ ticareti yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, şimdi de kadın ticareti yapıldığı saptandı.

Antalya polisi, Facebook üzerinden iş bulma vaadiyle kandırdıkları Rus uyruklu 3 kadını fuhuş batağına düşüren ve yine aynı site üzerinden görüştükleri zengin müşterilere pazarlayan 3 kişiyi gözaltına aldı.

TEMİZLİK VAR KAÇIN

Antalya polisi, insan ticareti ve fuhuşla mücadele çalışmaları kapsamında 3 ay süren takibin ardından, yabancı uyruklu kadınları erkeklere pazarladıkları belirlenen H.A. (37) S.H. (23) ve M.B'yi (22) gözaltına aldı. Bu kişilerin fuhuş batağına düşürdükleri ileri sürülen D.B. (30) M.M. (20) ve L.M. (32) adlı kadınlar da ifadelerine başvurulmak üzere emniyete getirildi. Kadınların, fuhuş yapmaya başladıktan sonra ülkelerindeki başka kadınları da kandırarak şebekeye dahil ettiği saptandı. Polisin operasyon yaptığını haber alan bazı şebeke üyelerinin, diğer arkadaşlarına ?Temizlik var, kaçın' şeklinde mesaj gönderdiği belirlendi.

FACEBOOK'TA KADIN SATIŞI

Polis, şebeke üyelerinin, Facebook üzerinden görüştükleri birçok kadını iş bulma vaadiyle kandırıp ülkeye getirdikten sonra fuhuşa zorladığını, bazı kadınları da yakalandıklarında sınırdışı edilmemeleri için Türk vatandaşlarıyla evlendirdiklerini belirledi. Kadınları özel müşterilerine lüks araçlarla gönderen ve müşterinin isteğine göre makyaj yaptırıp giydirdiği belirlenen şebeke üyelerinin, bazı zengin müşteriler ile Facebook üzerinden görüşüp, şifreli mesajlarla kadınları pazarladığını da saptandı.

Zanlıların sorgularının devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Soruşturma sürüyor.