Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkanı Halil Zor, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bir alt komisyona iadesi için, çeşitli illerde ortak eylem hazırlığında olduklarını duyurdu.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkanı Halil Zor, yaptığı yazılı açıklamada, tasarının 10. maddesinin, 'elektronik kamu alımları platformu' oluşturularak basın (Resmi) ilanlarının kaldırılmasını öngördüğüne dikkat çekti.

Tasarının yasalaşması halinde, eşik değerinin artırılması ve çerçeve sözleşmenin 2 yıldan 4 yıla çıkarılarak şeffaflığın ortadan kaldırılması gibi kabul edilemez maddelerin gündeme geleceğini savunan Zor, şunları kaydetti:

"Gazeteciliğin mutfağı olan yerel basın, yaygın basına göre olaylara daha gerçekçi ve şeffaf bakmaktadır. Tasarı, yasalaşması halinde yerel gazeteleri kapanmaya mahkum edecektir. Genel Kurul'a sunulacak bu tasarının yerel gazetelerle ilgili bölümlerinin yeniden bir alt komisyona gönderilerek 10. maddenin eskisi gibi ya da yerel basını etkilemeyecek şekilde değiştirilmesi bir kamu menfaatidir. Bu alt tasarının daha gerçekçi, kamu düzenini bozmadan yeniden bir alt komisyona iadesi için çeşitli illerde ortak eylem planı yapmayı düşünüyoruz. Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Komisyon Başkanı Samsun Milletvekili Mustafa Demir ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a çekincelerimizi anlatmak için Antalya, Mersin Tarsus, Hatay, Adana, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kırklareli, Mardin, Batman, Malatya, Van, Kastamonu, Samsun, Sivas, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Zonguldak, Edirne, İzmir, Manisa, Muğla, Bilecik ve 81 ilin gazetecileri ile birlikte hareket edip haklarımızı arayacağız." (Ajanslar)