İstanbul Güngören'de ardarda 2 ayrı patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 13 kişinin öldüğü, 100'ü aşkın kişinin de yaralandığı bildirildi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı açıklamada; 13 kişinin öldüğünü 100 civarındaki kişinin de yaralı olduğunu söyledi.

Patlamaların ardından bölge adeta savaş alanına dönerken, ölü ve çok sayıda yaralıların olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilk patlama 21.30 sıralarında Güngören Belediyesi civarında meydana geldi. İlk patlamanın ardından kısa bir süre sonra bu kez Güngören Menderes Caddesi ile Tevfik Fikret Caddesi'nin kesiştiği noktada bilinmeyen bir nedenle bir patlama daha meydana geldi.

Her 2 patlamada ölen ve çok sayıda yaralı var. Yaralılar, Bakırköy Devlet ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öte yandan yaralıların çok olması nedeniyle Bakırköy Devlet Hastanesi acil servisinin dolduğu öğrenildi.

HABERİN AYRINTILARI

Güngören'de patlama


Meydana gelen iki ayrı patlamada ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 100 civarında kişi de yaralandı...

Güngören'de 2 ayrı patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından polis, itfaiye, ambulans ve doğalgaz ekipleri Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı'na sevk edildi.

VALİ GÜLER: 13 ÖLÜ VAR

Güngören'deki patlamanın ardından İstanbul Valisi Muammer Güler olay yerine gelerek inceleme yapmaya başladı. Vali Güler, ilk incelemelerinin ardından, meydana gelen patlamaların kesinlikle bomba olduğunu, saldırının bir terör saldırısı olduğunu ifade etti. Güler, ilk belirlemelere göre 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi ve güvenlik çemberi oluşturdular...
Yetkililer, meydana gelen patlamanın bomba nedeniyle meydana geldiğini belirterek, ikinci patlamanın canlı bomba olabilme ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR:

Salim Açan isimli görgü tanığı iki patlama arasında yaklaşık 20 dakika olduğunu belirtti.
Salim Açan, CNN TÜRK canlı yayınında aktardığı bilgilerde; "İlk patlama telefon kulübesinde meydana geldi. İkinci patlama ise biraz ilerideki bir aracın yanında gerçekleşti. Ben 112 görevlisi olduğum için ilk müdahalede bulundum. Bir kaç tane yaşlı ölü insan gördüm" dedi. (milliyet)