Gazetecinin belediye başkanına şantaj yaptığı iddiası gerçek çıkmadı.

"Bodrum'da belediye başkanına porno şantajı" haberinde ismi geçen gazeteci Eyüp Ayancı haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ayancı'nın habere ilişkin açıklaması şöyle:

"Gazeteciye komplo mu kuruldu?

Bir süre önce Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmaiil Altıdağ'a şantaj yaptığı iddiası ile hakkında dava açılan gazeteci Eyüp Ayancı'nın duruşmasında şaşırtan gelişmeler oldu. Jandarma istihbarat astsubayının Ayancı'nın üzerinde para yakalamadıklarını, paranın masa üzerine bırakıldığını söylemesi akıllara şantaj iddiası gerçekten komplo mu sorusunu getirdi?

Basına yansıyan olaylarda gazeteci Eyüp Ayancı Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmail Altındağ'a şantaj yaptığı iddiası ile suçüstü yakalandığı iddia edilmiş ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere ilk mahkemede serbest bırakılmıştı. Olay basında Ayancı'nın suçlamaları kabul ettiği ve belediye başkanından iş istediği ve kendisine iş vermediği için şantaj yaptığını itiraf ettiği şeklinde yer almıştı. Ancak olayın iç yüzüne bakıldığı zaman böyle olmadığı anlaşıldı. Ayancı'nın Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nda ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadede suçlamaları kesinlikle kabul etmediği ve kendisine komplo kurulduğunu söylediği ortaya çıktı.

12 . 08 2008 günü yapılan duruşmada gazeteci Eyüp Ayancı suçlamaları kabul etmediğini tekrara ederken "şantaj olayını telefonla yaptığım iddia ediliyor. 1 yıldır telefonlarım Jandarma tarafından dinleniyor. Delil varsa kolluk kuvvetleri mahkemeye sunsunlar, belediye başkanı ile buluşmalarımızın tümünün kamera kaydı var kolluk kuvvetleri bunları adalete teslim etsin. Gerçekler ortaya çıkacaktır" demişti. Görüntü kayıtlarının incelenmesi ile başkandan hiç bir şekilde para talep etmediğinin anlaşılacağını belirten Ayancı masaya konulana paradan da bilgisi olmadığını söyledi.

"Tanık astsubayın ifadesi kafalarda soru işareti oluşturdu"

Daha önce Jandarma tarafından düzenlenen evraklarda Eyüp Ayancı'nın Yalı Belediye Başkanı'ndan paraları alıp uzaklaşırken yakalandığı iddia edilmişti. Ancak duruşmaya katılan Jandarma Astsubay olayın içi yüzünü mahkemede anlattı. Tanık astsubay ifadesinde " İsmail Altındağ bir poşet içerisinde paraları masanın üzerine koydu. Tim komutanın emri ile masaya giderek Eyüp Ayancı'yı göz altına aldık. Ayancı masada oturuyor sırtı da bize dönüktü. Parada masanın üzerinde duruyordu. Biz sanığı pakette sarılı para ile çay bahçesinden çıkmak üzere iken yakalamadık, şimdiki ifadem dorudur" dedi.

Bunun üzerine Ayancı'nın avukatı da olayın bir komplo olduğunu paraların Eyüp Ayancı'nın üzerine atılarak üzerinde yakalanmış gibi görüntülendiğini tekrar etti.

Astsubayın verdiği ifade akıllara gazetciye gerçekten komplomu kuruldu iddiasını getirdi.

" 45 gün sonra basına verildi"

Hakkında yapılan haberlerin tümünün asılsız olduğunu belirten Ayancı "bunlar gerçekleri yansıtmayan çirkin iftiralardır. Basında yer alan tüm ifadeler yalan ve yanlıştır. Bu olay olduktan 45 gün sonra kasıtlı olarak basına verilmiştir. Yani mahkememe 10 gün kala benim açıklama yapacağım bilindiği için birileri ısrarala kendilerini aklamak istemişlerdir. Ama unutulmamalıdırki güneş balçıkla sıvanmaz..

"Sahte isim kullanmadım"

Her şeyden önce bugüne kadar hiç sahte kimlik kullanmadım. Ne yazık ki haber metinlerinde asıl adımın Ahmet Yaşaoğlu olduğu, ancak Eyüp Ayancı sahte ismini kullandığım ileri sürülmektedir. Oysa gerçek adım Eyüp Ayancı’dır, baba adım Ahmet, ana adım da Yaşa’dır. Anne ve babamın ismi benim adım soyadım gibi gösterilmiştir.

Bir başka önemli olan konu verdiğim ifademde "şantaj yaptım işe alacaktı almadı para almak istedim" dediğim yazıldı. Buda kesinlikle çirkin bir yalandır. Ben Jandarmada ifade vermedim Savclılıkta ve nöbetçi mahkemede olayın bir komplo olduğunu anlattım. Bu mahkeme zabıtlarında mevcuttur.
"Olaylar duyulmaya başlayınca işten çıkartıldı" Benim işten ayrılma tarihim 26.03.2008 orada gazeteci görünümlü çaycının katkısı vardır bunda. 15 gün önceden haber verdim. İhbar yadan kıdem tazminatı talep etmedim. Yani işten çıkartılmış olsam bunları talep ederdim.

Ayancı " Şantajda 2 sınırdışı" haberininde tamamen asılsız olduğunu iddia ederek, "3yıl önce söz konusu otelin fitness salonunu kiralamak için bir girişimim oldu. 2ay gibi bir süre otel sahibi beni oyaladı. Bu süreçte orada görev yaptım. Otel sahibi salonu kiraya vermekten vazgeçti. Oradan ayrıldım. Bir villadan bahsediliyor. Benim verdiğim bilgiler doğrultusunda Jandarma villayı basmış 3 ay önce Türkiyeye giren ve yanımda çalışan kadınlar sınırdışı edilmiş. bu haber tamane gerçek dışı bir ifadedir şeklinde konuştu Ayancı "yaklaşık 2 yıldan fazla zamandır Bodrum dışındayım. Hangi villa nerde ben bunu bilmem. 3 ay önce Türkiyeye giren kadınlar nasıl benim yanımda çalışır bunuda anlamış değilim"dedi.