Kahramanmaraş'ta 43 yaşındaki Veysi Y. isimli babanın kızı 15 yaşındaki Y.Y'yi boğarak öldürmesinin yankıları sürüyor.


Olay, Mehmet Akif Mahallesi Vakıf Sokak’ta meydana geldi. Bir süre önce Gaziantep'in Nizip ilçesinden göç eden Y. ailesinin oturduğu evde bazı sesler duyan komşuları durumdan şüphelenince polise ihbarda bulundu.


Olay yerine dün akşam saat 22 sıralarında giden polis ekipleri eve girdiğinde Y.Y'nin cesedi ile karşılaştı. Polis ekipleri, yaptıkları incelemede cinayeti işlediği tahmin edilen baba Veysi Y.yi kısa sürede mahallede saklandığı yerde yakaladı. Gözaltına alınan babanın ilk ifadesinde kızının Nizip'te bazı erkeklerle görüşmesi nedeni ile Kahramanmaraş’a yaklaşık 5-6 ay önce göçtükleri ve burada da uyarmasına rağmen kendisini dinlememesi yüzünden çıkan tartışmada bir anlık sinirle kızını öldürdüğünü ve pişman olduğunu söylediği öne sürüldü.


Y.Y'nin 5 kardeşi daha olduğu ve okula gitmediği öğrenilirken, Veysi Y. göz altına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Genç kızın cesedi polis ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Olayla ilgili soruşturma devam ederken, cinayet anında evde olduğu öne sürülen annenin ifadesinin de alındığı ve babanın cinayet sonrasında telefonla arayarak yardım istediği bir komşusunun polisi arayarak durumu bildirdiği bilgisine de ulaşıldı.


CENAZE MORGDAN ALINDI


Talihsiz genç kızın cenazesi otopsinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından bu sabah alındı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna gelen ve üzüntülü oldukları gözlenen aile yakınları cenazeyi alarak toprağa vermek üzere Nizip’e götürdü.


(SON DAKİKA: Sağlık kontrolünün ardından Adliye'ye götürülen cinayet zanlısı baba tutuklanırken, cinayeti polise bildirmediği iddiası ile ifadesi alınan anne ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.) (www.kanal46.com)