Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Kahramanmaraşlılara yeni bir ekmek çeşidi daha sundu.


Yaklaşık 7 yıldır ucuz, kaliteli ve sağlıklı ekmek hizmeti sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, piyasaya sürdüğü “Çavdarlı Ekmek” ve "Çörekotlu Galeta” ile ürün yelpazesini genişletti.


Ürün yelpazesine eklenen iki yeni ürünle ilgili bir açıklama yapan İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya; “Halk Ekmek Fabrikasında; Normal ekmek, tam buğday unlu ekmek, kepekli ekmek, mısır ekmeği, tuzsuz ekmek, pide, simit, sade poğaça, peksimet; kandillerde kandil simidi ve Ramazan ayına özel susamlı ramazan pidesi üretilmektedir.


Çeşit ekmeklerden tam buğday ekmeği ve çavdarlı ekmek üretimine halkımızı sağlıklı tüketime yönlendirme amacıyla önem verilmektedir.


“Sağlığınız bizim için çok önemli…” felsefesini ilke edinen Kahramanmaraş Halk Ekmek; ürünlerinde; insan sağlığına zararları kanıtlanan koruyucu katkı maddelerinin yanı sıra, poğaça ve galeta üretiminde, kalp ve damar rahatsızlıklarına sebep olan margarini de kullanmamaktadır.


Mayıs 2013’ te üretimine başlanan poğaça; içeriğinde yağ oranının az olmasından dolayı kısa süre içerisinde özellikle öğrenciler ve çalışan kesimin beğenisi kazanmış ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.


AR-GE çalışmaları tamamlanan “Çavdarlı Ekmek” ve  “Çörekotlu Galeta” ile birlikte üretimini yaptığımız ürün çeşidimizi 13’ e çıkartmış bulunuyoruz.


Çörekotlu Galeta; 400 gram lık paketlerde, 2 TL’den, Çavdarlı Ekmek ise; 250 gram olarak 75 kuruştan satışa sunulmuştur. İade çavdar ekmeğimizden de israfı önleme adına peksimet üretimi yapılmaktadır”dedi.


İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Gıda Mühendisi Abdurrahman Emin Sarıyıldız ise; “Obeziteyle mücadelenin önem kazandığı günümüzde; diyet listelerinde önemli yer tutan galeta, faydaları saymakla bitmeyen çörek otuyla birleştirilerek Halk Ekmek tarafından çörekotlu galeta olarak halkımızın istifadesine sunulmuştur. Nem oranı düşük olan galetanın uygun şartlarda uzun süre muhafaza edilerek tüketilebilmesi israfı önlemede bir etkendir.


Çavdarlı ekmek ise; kanda kolesterolü yüksek olanlar için ve birçok hastalığa karşı uzmanlar tarafından önerilen bir ekmek çeşidimiz.


Çavdarlı ekmeğin içinde, çavdar unu, buğday unu, su, tuz ve maya bulunmaktadır. Çavdar taneleri buğdaya oranla daha koyu renktedir, çavdar taneleri öğütülerek un haline getirilir, tanenin kepek kısmı ayrıştırılmadığından un B vitaminleri ve mineraller açısından oldukça zengindir. Doğal yollardan mineral ve vitamin deposudur.


Çavdar ekmeği esmer ve kepek oranı fazlaca olduğundan beyaz ekmeğe oranla fazlaca kabarmaz, normal ekmeğe göre nem oranı biraz arttığından iyi muhafaza edilmelidir.


Çavdar ekmek yapımında çavdar unu ile buğday unu karıştırılarak yapılır.


Ekmek tebliği gereği çavdar ununun oranı en az yüzde 30 olmalıdır.” dedi.