İnternet üzerinden mail atarak ulaştıkları bir doktora sözde 750 bin Euro kazandığını bu parayı alması için ise bin 750 Dolar göndermesini isteyerek dolandırmaya çalışan Ruanda, Nijerya ve Burundi uyruklu biri kadın 5 kişi gözaltına alındı. Türkiye'ye kaçak olarak girdiği belirlenen ve üzerlerinden sahte mülteci kartı çıkan zanlılar sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

ÇEKİLİŞLE KAZANMIŞIM

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde polise başvuran Doktor Aslan Kahraman, kendisine mail atan bir firmanın kazandığı ödülü alabilmesi için para yatırması gerektiğini yazdığını söyledi. Doktor Aslan Kahraman, mailin İngiltere'den gelmiş gibi gösterildiğini belirterek "Bana gelen mailde Uluslararası Otomobilciler Fabrikası birliği departmanı tarafından düzenlenen çekilişte 750 bin Euro kazandığım ancak paranın hesabıma geçmesi için verdikleri hesap numarasına bin 750 Dolar yatırmam gerektiği yazıyor" dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gelen maili takip eden dedektifler, mailin İstanbul, Avcılar'daki bir evden atıldığı tespit etti. Bunun üzerine eve yapılan baskında Ruanda uyruklu Alman S. , Hasan U. , Muhammet H ile Burundi uyruklu Obama K. ile Nijerya uyruklu Adelo M. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 5 bilgisayar ve cep telefonlarına el kondu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan incelemede dolandırıcılık mailinin ele geçen bilgisayarlardan atıldığı tespit edildi. Türkiye'ye kaçak yollarla giren zanlıların üzerinden sahte mülteci kartları çıktı. Zanlılar, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)