Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne '46 Araç Bağış' Kampanyası....Vali Kocatepe, Emniyet Müdürlüğü'nün ''46 araç bağış'' kampanyasına desteğin sözde değil özde destek olacağını söyledi.


Vali Kocatepe, Kayseri yolu üzerindeki Elis Otomotiv'de düzenlenen Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan araç bağış kampanyasında yaptığı konuşmada, kampanya kapsamında Emniyet Müdürlüğüne 1 adet Volkswagen marka araç bağışı yapan iş adamı Haluk Şerbetçi'ye teşekkür etti.


İş adamı Şerbetçi'nin yaptığı desteğin sözde değil özde destek olduğunu dile getiren Kocatepe, Kahramanmaraş'ta emniyetin şehre hakim olması için devriye sayılarını artırması gerektiğini bununda araçların fazla olmasıyla gerçekleşeceğini ifade etti.


Vali Kocatepe, şöyle konuştu: ''Arkadaşlarımız canla başla elindeki imkanlarla kendilerinden feragat edip fedakarlıkta bulunarak şehrimizin güvenliğini sağlamak için çalıştılar. Kahramanmaraş güvenilir bir şehir. Bu sadece bizim başarımız olmamakla birlikte halkımızın kanunlara ve birbirlerine olan saygısıyla ve inancından kaynaklanan bir sonuç.''


CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN KAMPANYA ÖNEMLİ Suçların işlenmesinde sadece şehir içindeki potansiyelle sınırlı kalınmadığını dile getiren Kocatepe, dışarıdan gelecek unsurlarında son derece etkili olduğunu söyledi. Dışarıdan gelecek etkileri de göz önünde bulundurarak şehrin tüm noktalarında hakimiyeti ve güvenliği sağlayabilmek için kampanyanın önemini belirten Kocatepe, vatandaşın can ve mal emniyetini sürdürebilmek amacıyla Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı ''46 araç bağış'' kampanyasının yerinde bir proje olduğunu ifade etti.


Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise güvenliğin insan hayatında vazgeçilmez bir unsur olduğunu, günümüzde lokal güvenlikten daha ziyade global güvenliğin artık söz konusu olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın dünyada bir huzur adacığı olduğunu dile getiren Aydın, huzuru ildeki kültürel normlara bağlayarak, Kahramanmaraş'ın kültüründe yaygın olarak suç işleme anlayışının söz konusu olmadığını vurguladı. Suçu önlemede insan faktörü olduğu gibi birde teçhizatın önemli olduğunu belirten Aydın, suçla mücadele için başlatılan ''46 araç bağış'' kampanyasında şu ana kadar 30'un üzerinde araç taahhüdü aldıklarını ifade etti. ''Sokaklarda çok daha polis aracı göreceğiz'' diyen Aydın, yapılan bağışın polise verilen destek ve bir moral olduğunu ayrıca polisin yolunun açılması olduğunu sözlerine ekledi.


Elis Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Şerbetçi de Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan destekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından İş adamı Haluk Şerbetçiye'ye Vali Kocatepe tarafından teşekkür belgesi verildi. Daha sonra Şerbetçi, hediye edilen aracın anahtarını Emniyet Müdürü Aydın'a teslim etti.