Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde 13 kişinin adının kendisiyle aynı olması dolayısıyla yaşanan karışıklık ve sıkıntılar, eski Kırıkkale kültür müdürünü zor durumda bıraktı. Mehmet Pehlivanlı, Balışeyh Nüfus Müdürlüğünde kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan 13 kişinin kayıtlı bulunmasından dolayı başına gelmeyen kalmadığını belirterek, mahkeme kararıyla adını değiştirdi.

İsim benzerliği konusunda ilk olumsuzluğu askerlik döneminde yaşadığını ifade eden Pehlivanlı, vatani görevi sırasında kendisine gelen mektubun aslında başka bir Mehmet Pehlivanlı'ya gönderilmiş olduğunu belirterek, “Mektubun asıl sahibini buldum ve bana gelen mektubu da adaşımdan aldım” dedi. Mehmet Pehlivanlı, Kırıkkale'nin il olmasıyla kurucu il kültür müdürü oldu. Yaklaşık 17 yıl bu görevi sürdüren Mehmet Pehlivanlı'nın (53) isim benzerliği nedeniyle yaşadığı sorunlar askerlikten sonraki dönemde devam etti. Müdürlüğü sırasında tayin ve atamalarda sık sık sorun yaşadığını söyleyen Pehlivanlı, bir başka Mehmet Pehlivanlı'nın da MKE fabrikalarında ve genel müdürlükte müdür olarak çalıştığını, o dönemde mektup ve bazı özel yazışmalarda karışıklık yaşandığını bildirdi. Mehmet Pehlivanlı, emekli olduktan sonra da sorunların peşini bırakmadığını, başka bir adaşı adına borç ödediğini, icralık olduğunu söyledi. Pehlivanlı, bir akaryakıt istasyonuna bir başka “Mehmet Pehlivanlı” adına yapılan harcamanın da “icra tehdidi” ile kendisinden tahsil edildiğini bildirdi.

“BİZ SENİ ÖLDÜ BİLİYORDUK”

Mehmet Pehlivanlı, başından geçen en ilginç olayın ise adaşının Kırıkkale Belediyesi hoparlöründen yapılan ölüm anonsunu duyanların ailesini arayarak taziyede bulunması olduğunu belirtti. Pehlivanlı, “O sırada Giresun'daydım. Giresun İl Müdürlüğüne tayinim çıkmıştı. Memleketime uzun süre gelememiştim. Döndüğümde arkadaşlarım 'biz seni öldü biliyorduk' dediler” diye konuştu. Mehmet Pehlivanlı, bir defasında da bir öğretmen arkadaşıyla yolda karşılaştıklarını kaydederek, “Beni görünce hayretler içinde kaldı. 'Cenazene gidemedim diye mahcubiyet duyuyordum. Meğer ölmemişsin” diyerek hayretini ve sevincini dile getirdi” dedi. İsim değişikliği için 1 Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak isminin yanına Ulubey isminin eklenmesi talebinde bulunduğunu, bu isteğinin yerine getirildiğini söyleyen Pehlivanlı, artık yola “Mehmet Ulubey Pehlivanlı” olarak devam edeceğini ve isim karışıklığından kaynaklanan sorunlardan kurtulacağını ifade etti.