İyi-Der’in organize ettiği 5.Gençlik Şurası 02-04 Şubat tarihleri arasında Alanya Adenya Otel’de gerçekleştirildi.


İstanbul, Ankara, Denizli, Konya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adana, G. Antep, Kilis’ten, katılan birçoğu lise ve üniversiteli gençler samimi bir ortamda buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. Atölye çalışmalarıyla fikirlerini sunma imkânı bulan gençler, diğer yandan alanında uzman konuşmacıların sunumlarıyla ufuklarını genişlettiler.


Şuranın ilk gününde ilmi teşvik amacıyla “Bilgi ve hikmet sahibi gençlerle irfana doğru bilgi yarışması” nın 2.si düzenlendi. Akşam programında ise Ali Uğur Özkeleş Hocaefendi konuşma yaptı. Allah’ın Halilullah (Allah’ın dostu) dediği İbrahim (as) ‘in dostluk mertebesine ermek için kat ettiği yolları anlatan hoca efendi, gençlerimizin günümüzün İbrahimleri, İsmailleri ve Hacerleri olmaları gerektiğini belirtti. “İbrahim (as)’i Resulullah’ın bile rehberi edineceği bir makama ulaştıran neydi?”sorusu ekseninde cevaplar arayan hoca efendi; “Allah İbrahim (as)’in sınavını öncelikle ailesinden ve yakın çevresinden başlattı. Babası ve kavmi onu tek Allah’a inanmaması konusunda zorladı. Ama o yolundan dönmedi. Ardından Allah onu Hanımı Hacer ve oğlu İsmail’le sınadı. O yine yüzünü Allah’a dönerek bu imtihanları geçti. En sonunda Nemrut’un karşısına çıkan İbrahim(as) onu hanif dine çağırdı. Çağrıya kulak tıkayan Nemrut’un ateşe atması dahi onu yolundan döndürmemişti. İşte tüm bu imtihanları başından sonuna kadar kararlılıkla ve Allah’a sığınarak geçebilen İbrahim (as) Halilullah makamına yükselmişti. Bu hikâyeyi hepimiz biliyoruz ama mühim olan bilmek ve anlatmak değil, İbrahimi bir duruşla “İbrahim olmak” tır. Ancak o zaman Halilullah yani Allah’ın “Dostum” dediği kişi olabiliriz.”dedi.


Şuranın ikinci gününde atölye çalışmalarının ardından program Tıp öğrencisi Mehmet Yeter tarafından okunan Kur’an Tilaveti ile devam etti. Ardından İyi-Der Gençlik Kolları Başkanı İsmail Çelebi konuşma yaptı. Gençliğin çabasının ve misyonunun yeryüzünde Allah’ın halifesi gibi hareket etmek olması gerektiğine değinen Çelebi; “Her güne, bugün Allah’ın dini adına neler yapabilirim, kimlere ulaşabilirim çabasıyla başlamalıyız. ”dedi. Ardından konuşmasını yapmak üzere Üniversite ve İrfan Evleri Başkanı Ahmet Yılmazkurt Hocaefendi kürsüye çıktı. Üniversite gençlerine hitap eden Hoca Efendi, fakültelerin gençlere birkaç yol sunduğunu, gençlerinse ilmi tercih etmesi gerektiğine değindi. “İlim elde etmek içinse en önemli şey zamandır, Allah’tan zamanımızı genişletmesini istemeliyiz ” dedi. Programın bitiminde bilgi yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. 


Şuranın üçüncü ve son gününde sonuç bildirgesi katılımcılara dağıtıldı, iyi dilek ve temennilerle program sona erdirilmiş oldu. Kardeşlik ruhuyla, asrın ferdi ve toplumsal sorunlarına çözümler üretmenin telaşıyla buluşan gençler, yeni misyonlar ve yeni bakış açılarıyla ayrılmanın sevincini yaşadılar. (www.kanal46.com)