Kahramanmaraş’a çevre illerden getirildiği öne sürülen uyuşturucu maddeyi satmaya çalışan 5 kişi yakalandı. Şahıslarda yapılan aramalarında 112 adet Extacy hap ve 12.9 gram esrar ele geçirildi.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, kentte uyuşturucu madde satılacağına dair duyum aldı. Bunun üzerine ekipler, daha önce uyuşturucu satılan yerlerde alıcı kılığında beklemeye başladı. Çetenin başını da bu yöntemle bulan ekipler, operasyon için uygun zamanı bekledi.


Önceki gün Gaziantep’ten uyuşturucu maddesi getirdiği öne sürülen F.K. isimli şahıs takibe alındı. Kanlıdere Caddesi Kanlıdere Köprüsü altında durdurulan araçta, içime hazır Extcay hap ve 12.9 gram esrar maddesi ele geçirildi. F.K. gösterdiği adreslere yapılan eş zamanlı baskında biri kadın 4 kişi daha yakalandı. Şahısların emniyette yapılan ilk sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Konu hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından şu açıklamalar yapıldı: “Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğince yürütülen çalışmalar kapsamında;


F.K. isimli şahıs il dışından getirmiş olduğu uyuşturucu maddeleri (EXTACY) oluşturmuş olduğu organizasyon ile ilimizde satarak ticaretini yaptığı ve 27.08.2012 günü Gaziantep ilinden 46 L. plakalı araç ile getireceği hapları ilimiz Kanlıdere köprüsü altında satacağı yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine; Kom Şube Müdürlüğü Narkotik Büro görevlileri bahse konu aracın ve araç içerisindeki şahısların yakalanması ile ilgili başlattıkları çalışmalarda, F.K. isimli şahsın, Kanlıdere köprüsü civarında araçtan inmesi üzerine tüm şahısların yakalanması için operasyon kararı alınarak müdahale edilmiş ve araç içerisinde ve aracın yanında bulunan F.K., A.C., A.D., H.B. ve bayan H.M. isimli şahıslar yakalanmışlardır. Bahse konu araçta yapılan aramada 18 adet, A.C. isimli şahsın yapılan üst aramasında sakız kutusu içerisinde 9 adet, H.M. isimli bayan şahsın ise Kom Şube Müdürlüğünde bayan görevli tarafından yapılan araması sırasında şahsın iç çamaşırından çıkardığı hapları yere atması sonucu ele geçirilen 85 adet, toplamda 112 adet Uyuşturucu Maddelerden EXTACY hap ele geçirilmiş, ayrıca A.D. isimli şahıstan 3 paket halinde 12,9 gram Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.” KAYNAK: Mustafa Kılınç MANŞET


DİĞER BİR OLAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI


 "Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğince yürütülen çalışmalar kapsamında;


Çevre illerden getirdikleri Esrar Maddelerini ilimizde bulunan Uyuşturucu Madde bağımlılarına satmayı amaçlayan H.A. ve T.G. isimli şahıslar K.Maraş Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince amaçlarına ulaşamadan yakalanmışlar ve şahıslardan 3.336 gram Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.


Konu ile ilgili yakalanan 2 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan yapılan işlemler neticesinde H.A. isimli şahıs TUTUKLANARAK Cezaevine teslim edilmiştir.27.08.2012"