Kahramanmaraş Belediyesi tarafından, mevtanın son yolculuğuna uğurlanması için klimalı tabut hizmete sunulacak.

Kahramanmaraş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tek kişilik soğutmalı klimalı ve 60 kg ağırlığındaki mevtaların rahatlıkla taşınabileceği, evlerde elektrikle çalışabilen üç adet klimalı tabutu vatandaşların hizmetine sunacak. Belediye ayrıca klimalı tabutlar için birde invertör aldı.

İnvertör ile uzak mesafeye herhangi bir araç üzerinde gidecek olan klimalı tabutun aküsündeki elektriği normal elektriğe çevirip güç kaynağı sağlayarak cenazelerin uzak mesafelere bozulmadan gönderilebilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Emir İsmail Demir cenaze naklinde yeni bir yöntem olarak geliştirilen klimalı tabutlarda cenazelerin uzun süre korunabildiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bekletilen cenazelerin yaz aylarında sıcaktan etkilenerek bozulmaması için hastanelerde bulunan morgun bir benzeri olan klimalı tabutu, 'ev morgu' diye de adlandırabiliriz. Tabutun uç kısmındaki bölmeye yerleştirilen buzdolabı motoru ve tabutun içindeki petekler sayesinde cenaze muhafaza altına alınarak, sıcak havadan etkilenmiyor. Uzak şehirlerdeki veya yurt dışındaki yakınlarının yetişmesi için birkaç gün bekletilen cenazeler için gerçekten büyük bir ihtiyaçtı. İhtiyaç duyan vatandaşımız Belediyemizden klimalı tabutları alarak kullandıktan sonra tekrar Belediyemize iade edebilecek” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi, özellikle yaz aylarında cenazelerini evlerinde bekletmek isteyen vatandaşların talepleri ile ameliyatlı - kanamalı cenazelerin korunması için önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim