Çevre kirliliği konusunda vatandaşları bilgilendiren Dulkadiroğlu Belediyesi, naylon poşet yasasının ardından vatandaşlara bez çanta yaptırarak dağıtımına başladı. İlk olarak Karaziyaret mahallesinde kurulan Pazar yerinde vatandaşlara bez çanta dağıtılırken, ilçe genelinde toplamda 50 bin adet dağıtım gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bez çanta dağıtımına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve partililer katıldı.
Dağıtım sonrasında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Necati Okay, çevre konusunda bilinçli bir toplum için yola çıktıklarını söyledi. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaya koyduğu tüm projeleri desteklediklerini belirten Başkan Okay, bu kapsamda bez çanta yaptırarak vatandaşlara dağıttıklarını açıkladı.

Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya başladığı poşet tüketim konusundaki mücadelesine bizler de destek veriyoruz. Bu kapsamda bizler de vatandaşlarımıza yönelik bez çanta yaparak dağıtımına başladık. Bugün de Karaziyaret mahallemizde kurulan Pazar yerinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Alışverişlerini yapan vatandaşlarımızı bez çantayı teşvik etmek amacıyla bez çanta dağıttık. Bu Pazar yerimizde toplamda 5 bin adet Pazar çantasını dağıtacağız. Bu faaliyetimizi tüm Pazar yerlerimizde sürdüreceğiz. Toplamda ilçemizde 50 bin bez çantayı ilçemizde dağıtacağız. Burada amaç çevre kirliliğinin önüne geçmek ve daha duyarlı bir toplum oluşturmaktır.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’da Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a konuya gösterdiği hassasiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıç, vatandaşların çevre kirliliği konusunda bilinçlenmesi adına yapılan tüm çabaları desteklediklerini aktararak şunları söyledi: “Çevreye çok büyük zararı olan naylon poşetlerin kullanımını azaltma noktasında hükümetimiz bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın neticesinde vatandaşlarımızın geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir alternatif ürünler temin etmesi noktasında belediyelerimiz de çalışma yaptı. Bu çalışmalar neticesinde bugün burada Pazar çantası dağıtımı gerçekleştirdik. Ben duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha temiz bir dünya için yapılan tüm çabaları destekliyoruz.”

Karaziyaret sakinleri de Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Naylon poşet konusunda gösterilen duyarlılığı memnuniyetle karşıladıklarını aktaran vatandaşlar, şunları dile getirdi: “Dulkadiroğlu Belediyemize bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Pazar ve market alışverişlerinde kullana bileceğimiz çok kullanışlı bir Pazar çantasını bizlere ulaştırdı.”