Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te faaliyet gösteren bir çeteye yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda, 22 kişi gözaltına alındı.


Erzin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kargo şirketi görünümündeki çete takibe alındı. 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün Hatay merkez, Dörtyol, İskenderun ve Erzin İlçeleri ile Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi, Gaziantep merkez ve İslahiye İlçesi'nde daha önceden tespit edilen 25 adrese eşzamanlı baskın yapıldı.


'İmza' adı verilen operasyonda, aralarında Erzin Belediyesi eski başkanlarından Kazım Ertaç ile bazı memurların da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da alacak miktarı doldurulmamış imzalı 217 boş senet, 5 el bombası, 1 bixi marka makineli tüfek mermisi, 26 dinamit lokumu,35 metreuzunluğunda dinamit fitili, 46 dinamit kapsülü, 5 patlamaya hazır dinamit, 5 şarjör, 14 kalaşnikof marka tüfek şarjörü, 1 tabanca, 466 av tüfeği fişeği, 4 av tüfeği, 15 tabanca mermisi, bin litre kaçak akaryakıt, maliye müdürlüğüne ait boş tebliğ makbuzu bulundu.


Suç örgütü mensuplarının, araç kiralama adı altında kurdukları şirkette kefalet olarak araç kiralayanlardan almış oldukları imzalı boş senetleri, daha sonradan dolandırıcılık kastı ile doldurarak işleme koyduklarını ve kargo şirketlerinin adını kullanarak vatandaşlara boş senet imzalattıklarını belirlendi. Kargo personeli kıyafeti giyerek evlerin kapısını çalan zanlıların, vatandaşlara teslimat sırasında kargo alındı belgesi yerine senet imzalattığı da anlaşıldı. Çetenin bu yöntemlerle yaklaşık 2 milyon lira civarında menfaat edildiği de öğrenildi.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Kaynak: DHA)